Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΑΣΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ανάγκη αναβάθμισης των Ανωτάτων Τουριστικών Σχολών Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε Άγιο Νικόλαο και Ρόδο έφερε για άλλη μία φορά στη βουλή , στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου , ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.
Συγκεκριμένα , κατέθεσε με μορφή αναφοράς την επιστολή συμπαράστασης  του Διδακτικού Προσωπικού  στο δίκαιο αγώνα των σπουδαστών των ΑΣΤΕ  για  ουσιαστική και παραγωγική Τριτοβάθμια Τουριστική Εκπαίδευση σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα . Ενημερώνοντας  τον Υπουργό Οικονομίας  κ. Σταθάκη και την αρμόδια Υπουργό για θέματα Τουρισμού  κα Κουντουρά για μία σειρά από καίρια ζητήματα , όπως, τη μη λειτουργία της πλειοψηφίας των εργαστηρίων των σχολών , την έλλειψη εκπαιδευτικών βιβλίων και καθηγητών όλων των βαθμίδων , την αδυναμία συμμετοχής σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των αποφοίτων των ΑΣΤΕ, το κλείσιμο της φοιτητικής εστίας και την απουσία φοιτητικού εισιτηρίου , όπως αυτά αποτυπώνονται στην επιστολή των σπουδαστών , ο κ. Πλακιωτάκης ζητά από την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Σχολές και η ανάγκη επανασχεδιασμού τους  στα πλαίσια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη και συνέχιση των ΑΣΤΕ , τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης σε σχετική δήλωσή του,  ενώ η διαφοροποίηση τους από τα υπόλοιπα ΑΤΕΙ  δεν ωφελεί πουθενά και οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό και εγκατάλειψή τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι , συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης  , η γεωγραφική παρουσία  των Τουριστικών σχολών για τις τοπικές κοινωνίες έχει πολλαπλά  οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που δύσκολα   θα αντικατασταθούν και είναι προς όφελος όλων η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Η προσπάθεια για αναβάθμιση των ΑΣΤΕ με σύγχρονα προγράμματα στην τουριστική εκπαίδευση  και ισότιμη μεταχείριση με τα ΤΕΙ με βρίσκει πάντα ένθερμο  υποστηρικτή  της,  κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης  και κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς σύντομα  να ορίσουν  συνάντηση με τους συλλόγους σπουδαστών και  διδασκόντων των ΑΣΤΕ προκειμένου  να κατατεθούν  προτάσεις  προς σε αυτήν την κατεύθυνση.