Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Αποκλεισμένη η Θεσσαλονίκη από αγρότες και τρακτέρ - Πολιορκούν το Βελλίδειο οι αγρότες! "Βροχή" πέφτουν τα χημικά - Δε θα εγκαινιάσει την AGROTICA ο Υπουργός

Χιλιάδες αγρότες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πλήθος αγροτών έχει συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της κλαδικής έκθεσης «AGROTICA 2016» στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ στις 19:00 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστολου θα κάνει τα εγκαίνια της.
Η είδηση ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα εγκαινιάζε απόψε στις 19:00 την έκεθεση AGRTICA ήταν από μόνη της "κόκκινο πανί" για τους εξαγριωμένους αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πήραν τα τρακτέρ τους και  τράβηξαν το δρόμο για Θεσσαλονίκη.
30.000 αγρότες υπολογίζεται ότι έχουν πάει ήδη στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα.
Ο Χρήστος Γκόντιας, από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων μίλησε έξω από τον χώρο της έκθεσης στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα την έκθεση την εγκαινιάζουμε εμείς, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς. Θα νικήσουμε, δεν κάνουμε πίσω».
Επεισόδια και χημικά πριν από λίγο όταν αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο και τους εμπόδισαν τα ΜΑΤ Τα επεισόδια άρχισαν πριν τις 18:00 όταν οι αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο και τους εμπόδισαν αστυνομικοί, κάνοντας χρήση χημικών.
Μετά τις 17:00 το απόγευμα ανακοινώθηκε στους αγρότες ότι τελικά ο Υπουργός δεν θα εγκαινιάσει την έκθεση. Πολλοί από τους αγρότες ωστόσο, πιστεύουν ότι μπορεί ο υπουργός να είναι μέσα στο Βελλίδειο, γι' αυτό και εξακολουθούν να το... "πολιορκούν" την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν με τη χρήση χημικών. 
 newsit.gr