Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Το Google Earth στην Τρίπολη! 50.000 φωτογραφίες από το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4

Το Google Earth στην Τρίπολη! 50.000 φωτογραφίες από το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4
Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Google κατέγραψε και προβάλει μέσω των χαρτών της μέρος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 που διέρχεται μέσα από τα διοικητικά του όρια, ξεκινώντας από το Δάρα Λεβιδίου και καταλήγοντας στην Ψηλή Βρύση Τεγέας.
Στη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Τρίπολης, καταγράφηκε ορεινό τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, συνολικής απόστασης 22 χλμ. και ο πεζοπόρος, διασχίζοντας το μονοπάτι, ανακαλύπτει παραδοσιακά χωριά, πευκόφυτες κι ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου, καθώς και δενδρώδεις καλλιέργειες μήλων ΠΟΠ Ντελίσιους Πιλαφά, αλλά και πηγές και ποτάμια, που λούζονταν οι νύμφες του τραγοπόδαρου Πάνα, απαράμιλλης και ανυπέρβλητης ομορφιάς.
Αποτυπώθηκαν περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες, με τη συσκευή Goοgle Trekker, προσφέροντας μια λεπτομερή απεικόνιση του φυσικού πλούτου της περιοχής και δημιουργήθηκε βίντεο 67 δευτερολέπτων για την προβολή της δράσης, το οποίο μπορεί να θαυμάσει ο λάτρης του αρκαδικού τοπίου.
Να σημειώσουμε πως, για πρώτη φορά εφαρμόζεται ψηφιακή καταγραφή και προβολή των ομορφότερων πεζοπορικών διαδρομών της χώρας μας, με τα πλέον σύγχρονα μέσα που προσφέρει η google earth, μέσω του street view, στο πλαίσιο ενίσχυσης του τουρισμού.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ