Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Οι μυστικές συναντήσεις της «παλιοπαρέας» με μενού τον Μητσοτάκη και το νέο κόμμα


palioparea-samaraΜαθαίνουμε πως όλο και πιο συχνές είναι οι συναντήσεις της παλιοπαρέας Σαμαρά, Παπαμιμίκου, Λαζαρίδη, Βορίδη, Γεωργιάδη και φυσικά Μητσοτάκη.

Η σύνθεση κάθε φορά αλλάζει αλλά η βάση είναι αυτή: το Σαμαρικό λόμπυ με ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες πινελιές.

Στόχος των συναντήσεων είναι η χάραξη κοινής στρατηγικής απέναντι στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το δεύτερο γύρο εσωκομματικών εκλογών, από τη στιγμή που η «παλιοπαρέα» υπέστη συντριπτική ήττα στηρίζοντας τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη.


Η ελπίδα για να μετρήσουν δυνάμεις και να πλήξουν όσο περισσότερο μπορούν τη συνοχή της ΝΔ και ειδικά της Καραμανλικής, βρίσκεται στο πρόσωπο του Μητσοτάκη του νεότερου.

Η συστράτευση για την «παλιοπαρέα» Σαμαρά, πίσω ( ή καλύτερα μπροστά) από την υποψηφιότητα Μητσοτάκη αποτελεί μονόδρομο.

Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δεν μένουν όμως στο πως θα νικήσουν την Καραμανλική ΝΔ, αλλά προχωρούν και στην επόμενη ημέρα. Εκεί φαίνεται πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος, καθώς η ήττα στις 10 Ιανουαρίου για το δίδυμο Μητσοτάκη-Σαμαρά με την αβάντα των Βορίδη-Γεωργιάδη, είναι προδιαγεγραμμένη.
Η συζήτηση για τη δημιουργία του ακροδεξιού νεοφιλελεύθερου κόμματος που θα αναζητήσει ψήφους από Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ, θεωρείται πολύ καλά ζυμωμένη και μόνη εναλλακτική για αυτούς που δεν θα έχουν πλέον καμία θέση σε μία Καραμανλική και μεταρρυθμιστική ΝΔ.


www.tokentro.com