Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Το Συγκρότημα Λαμπράκη “ψηφίζει” Μητσοτάκη

Το Συγκρότημα Λαμπράκη “ψηφίζει” Μητσοτάκη
Ο διαχρονικός ρόλος του Συγκροτήματος Λαμπράκη κατά της Κεντροδεξιάς, με συνεπή υπονόμευση ειδικά του Κώστα Καραμανλή, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, επανέρχεται… σκανδαλιστικά στο προσκήνιο, με αφορμή τη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα κυρίως από το “Βήμα της Κυριακής”, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη στήριξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στον πρώτο γύρο της γαλάζιας αναμέτρησης, και πλέον στηρίζει ανοικτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τόσο με τους αιχμηρούς τίτλους της εφημερίδας, όσο και με άρθρο που υπογράφει ο Ανδρέας Ψυχάρης, γιος του Σταύρου Ψυχάρη, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο ΔΟΛ παίρνει καθαρή θέση κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αιχμές και εις βάρος του Κώστα Καραμανλή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ρεπορτάζ της εφημερίδας περνάει το μήνυμα της έμμεσης στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη και από τους Ευρωπαίους, κυρίως από τους Γερμανούς και την Καγκελαρία της Άνγκελα Μέρκελ.
Ποιός θα ξεχάσει άλλωστε το επικό πρωτοσέλιδο που φαίνεται στη φωτογραφία, από την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 1997, τότε που ο ΔΟΛ τον παρομοίαζε με τη… Ντόλυ.
Και φυσικά την ιστορική συνέχεια, με το Συγκρότημα Λαμπράκη να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη το 2000, να πλέκει το εγκώμιο του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2009, και πιο πρόσφατα να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

 Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr