Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σημαντικά σημεία Ομιλίας του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιού, κατά τη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης:



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOH1gGNvu4iYZbA5VehfOb05NDdlRWv6hQY5Mevsbn3aujhc0wAUuAARwrmH6pfJLeNQZ_CuXP1OUO3qfgWtdMgsnjxkhY3OnO7E_3-ZWE7p13ar6SSr9AyiWrFulQGEYBjTTjpy6wOSTK/s1600/PIC_1085-660x400.jpg
Στην Ομιλία του κατά τη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης στην Βουλή ο κ. Γιώργος Ψυχογιός επικεντρώθηκε στους τομείς της Δικαιοσύνης και του Αθλητισμού:
Σε ό,τι αφορά στον τομέα της Δικαιοσύνης, η Κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ήδη κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο τα πρώτα σημαντικά δείγματα γραφής. Κατ’ αρχάς, με την ψήφιση του ν. 4322/2015 για την αποσυμφόρηση των ελληνικών φυλακών, που επιβραβεύτηκε από την Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων (CPT) σε έλεγχό της τον περασμένο Ιούνιο.

Επίσης, με θετικές παρεμβάσεις, όπως η ψήφιση ευνοϊκών μεταρρυθμίσεων στον Πτωχευτικό Κώδικα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την διεύρυνση του Νόμου Κατσέλη, σε οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ορισμένοι από τους κύριους στόχους της νέας Κυβέρνησης είναι η κωδικοποίηση της ελληνικής νομοθεσίας, η στελέχωση και ενίσχυση των δικαστηρίων και ο εξορθολογισμός των τελών και των δικαστικών παραβόλων, ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο στοχεύει στην προστασία ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως των παιδιών, των ΑμεΑ κλπ., καθώς και την ουσιαστική αντιμετώπιση του ρατσιστικού λόγου και έργου.
Όσον αφορά στον τομέα του Αθλητισμού, ο Βουλευτής τόνισε ότι η Κυβέρνηση κατά την προηγούμενη περίοδο προχωρήσε «σε ενέργειες που σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες». Επισήμανε ακόμα ότι σ’ αυτή τη θητεία θα κατατεθεί νέο αθλητικό Νομοσχέδιο, το οποίο θα αντιμετωπίζει και άλλες παθογένειες του χώρου.
Επίσης, σημειώθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα εκκαθαρίστηκαν οφειλές αθλητικών ανώνυμων εταιρειών προς το Δημόσιο, ενώ τα έξοδα του Υφυπουργείου από 1,8 εκατομμύρια ευρώ το 2013 και 1 εκατομμύριο το 2014 μειώθηκαν σε λιγότερο από 40.000 ευρώ μέχρι σήμερα. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι ακόμα η υποστήριξη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού με συγκεκριμένες κινήσεις σε συνεργασία με Ομοσπονδίες, Σωματεία και Δήμους.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, δεν θα χάσουμε την επαφή μας με την κοινωνία, τη νεολαία, τα κινήματα και τα λαϊκά στρώματα που μας έχουν στηρίξει ως εδώ. Μαζί τους παλεύουμε, αυτούς εκφράζουμε, σε αυτούς και μόνο απολογούμαστε και λογοδοτούμε.
08.10.2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ