Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Γιατί έχει συντριπτικό προβάδισμα ο Μεϊμαράκης

meimarakis-omilia-elk-madrith
Παρά την «επαγγελματική» προσπάθεια που γίνεται και τη σχετική προπαγάνδα των υποστηριζόμενων υποψηφίων (Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη) από τον Αντώνη Σαμαρά, να τον παρουσιάσουν ως «λίγο» και να τον αποδομήσουν, η κοινωνία έχει σαφώς αντίθετη άποψη για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Τα αποτελέσματα νεότερης δημοσκόπησης (εταιρία Interview, για λογαριασμό της "Βεργίνα Τηλεόραση" παρουσιάζουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων αλλά και της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης.


Και αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατάφερε ένα εκλογικό άθλο να σηκώσει τη ΝΔ από το ντροπιαστικό 15% του Αντώνη Σαμαρά στο 28%!

Επίσης ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μάχεται πρωτίστως για το εθνικό συμφέρον και το απέδειξε τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και κατά την τελευταία παρουσία του στη Μαδρίτη όπου είπε ένα μεγάλο και ξεκάθαρο ΟΧΙ στα σχέδια των Ευρωπαίων για συμμετοχή της Τουρκίας στη φύλαξη των Ευρωπαϊκών συνόρων (και τη δημιουργία συμμαχιών όπως του Σαρκοζί).

Ακόμη η πρόταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία έχει ως άξονα τις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού κοινωνικού κέντρου.
Και σαφώς όχι της ακροδεξιάς όπως εκφράζεται από τους υποστηριζόμενους υποψηφίους του Σαμαρά, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, που σε τελευταία ανάλυση δεν έχουν και καμία σχέση με τον πυρήνα της καθαρής ΝΔ. (ο ένας είναι απολιτίκ Περιφερειάρχης που έχει καταθέσει την κομματική του ταυτότητα εδώ και καιρό και ο άλλος πρώην βουλευτής του λάος και μέχρι πρότινος υβριστής της ΝΔ).


Ενδιαφέρουσα σημείωση:
τη στιγμή που Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδινε αγώνα με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στη Μαδρίτη, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης τον υπονόμευαν ως προσκεκλημένοι του!... είτε παρασκηνιακά είτε με δημόσιες δηλώσεις τους.
Αναλυτικά τα ερωτήματα της έρευνας:

Ποιος από τους υποψήφιους Προέδρους της ΝΔ μπορεί κατά την άποψη σας, να κάνει αποτελεσματική αντιπολίτευση στη Κυβέρνηση;

1. Γεωργιάδης Άδωνις 15,0%
2. Μεϊμαράκης Βαγγέλης 54,0%
3. Μητσοτάκης Κυριάκος 19,0%
4. Τζιτζικώστας Απόστολος 0,0%
5. Άλλος/Κανένας/ΔΓ/ΔΑ 2,0%


Ποια κατά την άποψη σας, πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του Προέδρου της ΝΔ; 

1. Κομματικός 6,0%
2. Μαχητικός 63,0%
3. Να έχει δουλέψει 29,0%
4. Νέος σε ηλικία 14,0%
5. Δεξιός/Κεντροδεξιός 18,0%
6. Φιλελεύθερος 16,0%
7. Αποτελεσματικός απέναντι σε Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ 32,0%
8. Άλλο 10,0%

Κατά την άποψη σας, πρέπει να γίνει debate μεταξύ των υποψηφίων; 

1. Ναι/Μάλλον ναι 34,0%
2. Όχι/Μάλλον όχι 51,0%
3. ΔΓ/ΔΑ 15,0%

Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε τις εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ, εσείς ποιον από τους τέσσερις θα ψηφίζατε για Πρόεδρο;

1. Γεωργιάδης 10,5%
2. Μεϊμαράκης 53,0%
3. Μητσοτάκης 17,0%
4. Τζιτζικώστας 13,5%
5. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα 5,0%
6. Δεν θα ψηφίσω/Άκυρο/Λευκό/ΔΓ/ΔΑ 1,0%

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com