Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ



Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, 12 Αυγούστου, στις 13:00, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος, σε διευρυμένη σύνθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Λ. Συγγρού 340). 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ 


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο γραφείο του στη Βουλή, με την Εθνική Επιτροπή Αγροτών,  η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα και εκπροσωπεί όλες τις Συνεταιριστικές και Συνδικαλιστικές αγροτικές οργανώσεις της χώρας.
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Θέλω να σας πω ότι το αγροτικό θέμα για τους γεωργούς, αγρότες και τους κτηνοτρόφους, το βλέπω ως ένα εθνικό θέμα. Δεν το βλέπω ως θέμα μιας ειδικής ομάδας. Και δεν θα ήθελα να το δουν και έτσι οι υπόλοιποι Έλληνες. Θεωρώ ότι η πρωτογενής παραγωγή έχει προσφέρει πάρα πολλά στην εθνική οικονομία - το 10% του πληθυσμού μας ασχολείται - θεωρώ ότι ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης - κτηνοτρόφος πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη προσοχή από την ελληνική πολιτεία και ταυτόχρονα - γιατί όχι; - πιστεύω ότι πάρα πολλοί στην Ευρώπη θέλουν τα ελληνικά προϊόντα να μην υπάρχουν ή να μην επαρκούν, ώστε να καλύψουν οι ίδιοι τις ανάγκες των καταναλωτών με τα δικά τους.
Είναι γεγονός ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι γεγονός ότι είμαστε καλύτεροι. Και είναι γεγονός ταυτόχρονα, αυτό που λέγαμε από πολύ παλιά και το πιστεύαμε, ότι ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή περιφέρεια, σημαίνει ισχυρός πρωτογενής τομέας.
Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, όλο το κόμμα έχει τοποθετηθεί στο θέμα το αγροτικό, όχι - επαναλαμβάνω - γιατί θέλουμε να χαϊδέψουμε ή να γλυκάνουμε ή να ακούσουν τα αυτιά σας εύηχα λόγια, αλλά γιατί το θεωρούμε εθνικό θέμα. Και να ξέρετε ότι θα κάνουμε τις προσπάθειες που απαιτούνται, ώστε η συμφωνία που θα έρθει να έχει και την καλύτερη δυνατή κατάληξη, την καλύτερη δυνατή πρόταση για τον τομέα των αγροτικών, των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τον αγρότη, τον γεωργό και τον κτηνοτρόφο. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς πάρα πολλά.
Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός έδωσε την εντολή στον κ. Τσίπρα να τα διαπραγματευτεί και αυτή η συμφωνία είναι η κατάληξη μιας δικής του διαπραγμάτευσης. Όμως, εμείς να ξέρετε ότι όπου μπορούμε, μέχρι να ψηφιστεί αυτή η συμφωνία, θα υψώσουμε τη φωνή, θα συμβάλουμε και θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση. Ο κ. Σταϊκούρας έχει επισκεφθεί, έχει συζητήσει και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος το κατέχει το θέμα, γιατί από ό,τι κατάλαβα, ο υπουργός Οικονομικών, δεν το πολυ-ξέρει.
Ξέρω ότι υπήρξαν, οι πρώτες δύσκολες, επώδυνες αποφάσεις από την κυβέρνηση τη δική μας, για να μπορέσουμε κάπως να δείξουμε και προς τα έξω ότι οι αγρότες συμμετέχουν, με την περισσότερη δυνατή προσπάθεια, σε αυτό που γινόταν. Και ξέρουμε ότι αυτό άγγιζε τα όριά σας. Δεν μπορεί να πάει πιο πάνω. Και γι’ αυτό ακριβώς, εμείς σε όλους τους τόνους, με όλη τη δύναμη της φωνής μας, αυτό θα το μεταφέρουμε. Το πιστεύουμε ότι, αν μείνει και χρόνος, θα μπορέσουμε κάτι να καταφέρουμε».