Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Περισσότερα 11 από 489 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


http://www.7imeres.gr/wp-content/uploads/2015/01/koumoutsakos.jpg

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία προκλήθηκε από το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ενεργειών αλυτρωτισμού εκ μέρους εθνικιστικών κύκλων των Σκοπίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το Υπουργείο των Εξωτερικών επιτέλους αντέδρασε!
Με καθυστέρηση 24 ωρών εξέδωσε, εν τω μέσω της νυκτός, επίσημη ανακοίνωση. Όχι όμως για να απαντήσει στην προκλητικότητα εθνικιστικών κύκλων των Σκοπίων –αυτό το έπραξε μέσω twitter- αλλά για να στραφεί εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Δύο σχόλια για την ανακοίνωση αυτή του Υπουργείου των Εξωτερικών :
Α. Ουδεμία απάντηση δίδεται στο ερώτημα σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες  -πέραν βεβαίως των ευφυολογημάτων στο twitter- έχει προβεί το ΥΠ.ΕΞ ως απάντηση στην παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τη χρήση χαρτών της «Μεγάλης Μακεδονίας» και του συμβόλου της Βεργίνας, σε εκδηλώσεις εθνικιστικών κύκλων των Σκοπίων με ενεργό συμμετοχή πολιτειακού παράγοντα της ΠΓΔΜ, του Αντιπροέδρου της Βουλής,  κ. Α. Μιλόσοσκι.
Η απάντηση- υπεκφυγή του Υπουργείου Εξωτερικών ότι «πράττει τα δέοντα χωρίς τυμπανοκρουσίες», προφανώς δε συνιστά ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Στις δυτικές δημοκρατίες οι κυβερνήσεις οφείλουν να ενημερώνουν. Η «σιωπή» είναι ίδιον αντιλήψεων και καθεστώτων του παρελθόντος που σαρώθηκαν από ανέμους ελευθερίας και δημοκρατίας στο τέλος της δεκαετίας του ‘80 και στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.
Β. Το αμιγώς κομματικό και επιθετικά προσωπικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΥΠ.ΕΞ εγείρει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα.
Πρόκειται για ανακοίνωση υπηρεσίας ή υπηρεσιακού παράγοντα του ΥΠ.ΕΞ, όπως είναι ο εκπρόσωπος τύπου;
Εάν ναι, πρόκειται για ωμή παραβίαση κάθε δεοντολογίας και πρακτικής που ακολουθήθηκε διαχρονικά με αυστηρή συνέπεια. Δηλαδή, να μην εμπλέκονται με οιονδήποτε τρόπο υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠ.ΕΞ στην κομματική και πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό.
Εάν όχι, διαπιστώνεται ότι ο κ. Υπουργός δεν είχε το σθένος να υπογράψει ο ίδιος την καθόλα προβληματική και ανεπαρκή αυτή ανακοίνωση.
Δυστυχώς, όλα αυτά είναι ολισθήματα κατώτερα των περιστάσεων και της παράδοσης του Υπουργείου των Εξωτερικών.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Υπουργός οφείλει επιτέλους να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί. Δε μπορεί να συνεχίσει να την αγνοεί, όπως πράττει εδώ και έξι μήνες τώρα».