Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πέτρος Τατούλης «Σύμβολο για τη νέα γενιά η θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη»



 Εμφάνιση P1030544.JPG
«Μύστη του έννομου και φυσικού δικαιώματος όλων των ανθρώπων για ελευθερία» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τον εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης και τιμής που διοργάνωσε τα 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, και τόνισε ότι «η θυσία αυτή αποτυπώνει το ζητούμενο και επίκαιρο μήνυμα των καιρών διαχρονικά».
Εμφάνιση P1030546.JPG 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή έχει ως σημείο αναφοράς τη δημιουργία δικτύων μεταξύ σχολείων, αλλά και τις αρχές και τις αξίες τις οποίες υπερασπίστηκε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης.
Εμφάνιση P1030549.JPGΟ κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη τις ιστορικά γνωστές σχέσεις των Αρκάδων με τους Κυπρίους και χαρακτήρισε φωτεινό σύμβολο τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη για την αντίσταση της νέας γενιάς που στοχεύει στην ολοκλήρωση του εθνικού μας οράματος.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μαζί με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα έκαναν τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας αίθουσας του 4ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης σε «Αίθουσα Εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη».