Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΙΤΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΠ



http://www.902.gr/sites/default/files/Media/20130919/mhtarakhs.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα σχετικά με τον ΟΛΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Μετά από τρείς μήνες διατύπωσης αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας έμπλεξε σήμερα στο συγκεκριμένο σίριαλ - εκτός από τον Μαρξ-  το Κράτος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια  που θα ασκούν, όπως είπε, το δημόσιο έλεγχο και τη διοίκηση των λιμανιών!
Και όλα αυτά γίνονται παρά την επιλογή του κ. Τσίπρα να υποδεχθεί ο ίδιος στον Πειραιά τους Κινέζους και το ταξίδι του κ. Δραγασάκη στο Πεκίνο, όπου τους διαβεβαίωσε πως η νέα κυβέρνηση θέλει τη διεύρυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.
Παρά τα θετικά αποτελέσματα της επένδυσης της Cosco στον Πειραιά, που ενίσχυσαν την στρατηγική θέση της χώρας και ουδείς μπορεί να τα αμφισβητήσει, είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν «προβληματικό» επενδυτικό προορισμό.