Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Nίκη με 2 - 0 ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη επι του Εργοτέλη

Live score: Ατρόμητος-Πανθρακικός (2-0, ημ.) και ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (19:30)
Την 8η συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός με 2 - 0 επί του Εργοτέλη στην Κρήτη. Οι «πράσινοι» παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πήραν τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουν να κυνηγουν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία.
 Το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε μονόλογο του Παναθηναϊκού, που δημιούργησε αρκετές φάσεις και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κλωναρίδη στο 22΄, πριν ανοίξει το σκορ με τον Μάρκους Μπεργκ. Στο 31΄ ο Σουηδός πήρε την ασίστ του Βίκτωρα Κλωναρίδη και πλάσαρε τον Σαράνοφ.
Ο γκολκίπερ των Κρητικών τραυματίστηκε λίγο αργότερα και αντικαταστάθηκε από τον Καβουσάκη. Στο 41΄ ο Ατζαγκούν με φαλτσαριστό σουτ από μακρινή απόσταση, έγραψε το 0-2 και έθεσε τα θεμέλια της νίκης.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε να εκμεταλλλευτεί την κάμψη των φιλοξενούμενων. Εντελώς ακίνδυνη η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, δεν απείλησε και έτσι ο Παναθηναϊκός έφυγε από το "Παγκρήτιο" με την 8η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης):
Σαράνοφ (37΄λ.τρ. Καβουσάκης), Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (67΄ Ολαϊτάν), Σολάρι (57΄ Τζίλας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Δώνης (86΄ Νίνης), Λαγός (80΄ Ντα Σίλβα), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (55΄ Μαυρίας), Μπεργκ, Πέτριτς

Δυο ακόμα ματς σήμερα στην 28η αγωνιστική η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ύστερα από υπουργική απόφαση.  Στις 17:15 Ατρόμητος - Πανθρακικός και στις 19:30 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Την Κυριακή, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, υποδέχεται την Ξάνθη και θέλει να συνεχίσει με νίκες, όπως και μεσοβδόμαδα με την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται και ο αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανατωλικό.

Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Καλλονή-Βέροια, Κέρκυρα-ΟΦΗ και Πανιώνιος-Πλατανιάς. Ο Λεβαδειακός θα πάρει «ξεκούραστα» τρεις βαθμούς, καθώς ο αγώνας με την υποβιβασθείσα Νίκη Βόλου δεν θα διεξαχθεί.

Το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/3

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2
17:15 Ατρόμητος - Πανθρακικός (Δημ. Στάδιο Περιστερίου)
19:30 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (Γηπ. Τούμπας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/3
15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός (Στάδιο "Οι Ζωσιμάδες")
17:15 Καλλονή-Βέροια (Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης)
17:15 Κέρκυρα-ΟΦΗ (ΕΑΚ Κέρκυρας)
17:15 Πανιώνιος-Πλατανιάς (Γηπ. Νέας Σμύρνης)
19:30 Ολυμπιακός-Ξάνθη (Γηπ. "Γ. Καραϊσκάκης")
Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α)