Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΣΤΗ ΡΩΜΗ: Ισόπαλο 1 - 1 το ντέρμπι κορυφης ΡΟΜΑ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ -Η μάχη γιά το ιταλικό πρωτάθλημα δεν τελείωσε ακόμα

Τηλεφωνική ανταπόκριση του απεσταλμένου μας  στη Ρώμη Χρήστου Λάλου:

 

Η Ρόμα, αν και με αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Βασίλη Τοροσίδη, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 τη Γιουβέντους και δεν αφήσει να τελειώσει στο "Ολίμπικο", η μάχη για το πρωτάθλημα , απόψε, με τη  διαφορά να παρέμενει στους 9 βαθμούς, 13 αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής Serie A.   Πλέον πρωταρχικό μέλημα της Ρόμα, είναι η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης, μιας και η διαφορά από τη Νάπολι είναι πλέον τέσσερις βαθμοί, με τις Λάτσιο και Φιορεντίνα (στους 43 και 42 αντίστοιχα) να… παραμονεύουν!
 Μοιραίος για τη Ρόμα ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος στο 62' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 19') κι άφησε τους Ρωμαίος με δέκα παίκτες. Πάντως οι άλλοι δύο Έλληνες, ο Κώστας Μανωλάς και ο Χοσέ Χολέβας, που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα της Ρόμα, ολοκλήρωσαν κανονικά το ματς.
Ρόμα και Γιουβέντους φοβόντουσαν η μία την άλλη με το παιχνίδι των στο πρώτο ημίχρονο να είναι διστακτικό, και ιδιαίτερα τακτικό, ενώ οι φάσεις μπροστά από Ντε Σάνκτις και Μπουφόν, ελάχιστες.
 
Η «βέκια σινιόρα» είχε την ευκαιρία να φύγει από τη Ρώμη με τη διαφορά στο +12, καθώς στο 64ο λεπτό ο Κάρλος Τέβες εκτέλεσε μαεστρικά το φάουλ - στη φάση της αποβολής του Βασίλη Τοροσίδη - και άνοιξε το σκορ για τη Γιουβέντους. Ωστόσο, η ομάδα του Ρούντι Γκαρθία   βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφθασε στην ισοφάριση με τον Σεϊντού Κεϊτά. στο 78' δίνωντας το… φιλί της ζωής στους «τζιαλορόσι», διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Με την ισοπαλία του "Ολίμπικο", διατηρείται η διαφορά των εννιά βαθμών μεταξύ της πρώτης Γιουβέντους και της δεύτερης Ρόμα.
ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Γιανγκά-Εμ'Μπιουά, Μανωλάς, Χολέμπας, Ντε Ρόσι (73' Ναϊνγκολάν), Πιάνιτς, Σεϊντού Κεϊτά, Ζερβινιό, Λιάιτς (65' Φλορέντσι), Τότι (71' Ιτούρμπε).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (5-3-2): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (91' Παντόιν), Μαρτίν Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Βιντάλ, Ρομπέρτο Περέιρα, Τέβες, Μοράτα (83' Κόμαν).