Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΕΜΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σε δύο πρόσωπα που καταψήφισε ο λαός στο παρελθόν και το παρόν εμμένουν κύκλοι, για τους δικούς τους λόγους, ως αποκλειστικές λύσεις της κοινωνίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα σε όλη την οικουμένη ότι αναζητεί το καινούριο, ένα άλλο πρόσωπο λιγότερο συνδεδεμένο έστω και συμβολικά με τα μαύρα χρόνια της μίζας της ντροπής.
Μπορούν να συμβολίσουν άραγε την ενότητα της χώρας εκείνοι που πρωτοστάτησαν στον πολιτικό εκφυλισμό της κοινωνίας. Είναι Έλληνες λεβέντες εκείνοι που στρογγυλοποιούσαν την έκφυλη ζωή μίας γενιάς εις βάρος των επομένων.
Η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  είναι συμβολική και απαιτεί δύο κατηγοριών ανθρώπους. Αγωνιστές και ελεύθερα πνεύματα των τεχνών και των γραμμάτων.

Ο πρώτος μεταξύ ίσων απαιτεί διαπιστευτήρια πλέον για τη νεολαία μας που μας κρίνει υπομένοντας το μαρτύριο της στιγματισμένης χώρας.
Οι πολιτικοί του χθες ας βολευτούν ή ξεκουραστούν είτε προέρχονται από τα αριστερά είτε από τα δεξιά. Φτάνει πια η κυριαρχία της πολιτικής συναλλαγής και για την ύπατη θέση της δημοκρατίας μας.
Ας ελπίσουμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός δεν θα συνδέσει το αύριο της χώρας με το χθες που ανεχθήκαμε και συναλλαχθήκαμε αναλόγως θέσης και επιθυμίας.
Μόνο έτσι μπορεί να γίνει η ελπίδα πραγματικότητα σε μία χώρα…
 
thedayaftergr.blogspot.gr