Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία Χρίστου Δήμα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό: «ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι σε όλους τους πολίτες και ειδικά σε αυτούς οι οποίοι επιβαρύνθηκαν περισσότερο.»

Τη σημασία τήρησης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών αλλά και την ανάγκη για επενδύσεις και ανάπτυξη τόνισε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015.
Ο Χρίστος Δήμας τόνισε πως θα πρέπει να ξοδεύουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και πως το κράτος δεν είναι μια ανεξάντλητη πηγή αλλά έχει πολύ συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι σε όλους τους πολίτες και ειδικά σε αυτούς οι οποίοι επιβαρύνθηκαν περισσότερο.»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από 10% έλλειμμα το 2012 σήμερα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2%. Αντίστοιχα ανέφερε πως η Ελλάδα πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, 0,7% στην ευρωζώνη για το Γ΄ τρίμηνο του έτους. «Η απόσταση που διανύσαμε μέσα σε 3 χρόνια από το -7% στο +2.9%, είναι δέκα ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Κορινθίας. Βέβαια όλα αυτά επιτεύχθηκαν χάρη στις θυσίες των πολιτών.

Ειδική αναφορά έκανε και για το θέμα της ανεργίας και πιο συγκεκριμένα την ανεργία των νέων, την οποία χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία που αγγίζει όλες τις οικογένειες και όλα τα νοικοκυριά. Η ανάπτυξη είναι θετική μόνο εφόσον συνδυάζεται με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και συνεπώς αύξηση της απασχόλησης.

Στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι εφόσον ξεπεράσουμε το ζήτημα της πολιτικής αστάθειας εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με αμείωτους ρυθμούς τότε αναμένουμε την βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, την πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, την μείωση της ανεργίας και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών. «Η επόμενη ημέρα στην Ελλάδα δεν αργεί να έρθει. Όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς και η τελευταία αξιολόγηση, θα κοιτάζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία την μετάβαση στην επόμενη μέρα» σημείωσε ο Χρίστος Δήμας.

Όλη η ομιλία του κ. Χρίστου Δήμα στο βίντεο που ακολουθεί: