Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τραγάκης: Την Δευτέρα κρίνονται οι πολιτικοί με… ονοματεπώνυμο

tragakis1

Για την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης στην ΝΕΡΙΤ.
«Ο βουλευτής, σε αυτή την ψηφοφορία, δεν πρέπει να εντάσσεται σε κομματικές γραμμές, έχει προσωπική ευθύνη, είναι η κορυφαία ψήφος που μπορεί να δώσει.
Στη πολιτική, έχει αξία το τι αποτύπωμα αφήνεις στη διαδρομή σου και κρίνεσαι από την Ιστορία. Την Δευτέρα κρίνονται οι πολιτικοί, προσωπικά πια, με ονοματεπώνυμο, εάν θα αφήσουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην πολτική τους διαδρομή» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι: «έχω την αίσθηση και την ελπίδα ότι θα υπάρχει κάτι καινούργιο, αλλά το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην ευθύνη των βουλευτών. Άλλωστε, στην πρώτη του ανακοίνωση ο πρωθυπουργός μίλησε για διεύρυνση στο κυβερνητικό σχήμα προς όλους τους χώρους».

Ο κ. Τραγάκης σχολίασε και τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ: «Σημασία, όμως, έχει ο χρόνος που κάνεις ένα κόμμα. Αν η ψηφοφορία την Δευτέρας δεν πάει καλά οδηγούμαστε σε εκλογές τέλη Ιανουαρίου. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να διασπάται αυτή την περίοδο, δηλαδή εικοσιπέντε ημέρες προ των εκλογών. Το θεωρώ άκομψο, για να μην πω μια πιο βαριά έκφραση. Το να διασπάσεις ένα κόμμα έναν μήνα πρις τις εκλογές είναι βαρύ πολιτικό γεγονός, το οποίο καταγράφεται αρνητικά στην πολιτική ιστορία».
Χαρακτήρισε επίσης «μεγάλο λάθος» την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. «Μπορεί ορισμένα από τα προαπαιτούμενα, που τέθηκαν για προγραμματική συμφωνία από τα τρία κόμματα στη κυβέρνηση των τριών κομμάτων, στην πορεία να αλλοιώθηκαν, αλλά η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ έκανε κακό στον τόπο. Έφυγε από την κυβέρνηση ένας εταίρος σημαντικός, όχι τόσο ποσοτικά όσο ποιοτικά, ο οποίος έλειψε στη συνέχεια της συγκυβέρνησης, ώστε να υπάρχει ένα αντίβαρο, ο άλλος πόλος, μεταξύ ορισμένων ενδοκυβερνητικών προστριβών που δημιούργησαν προβλήματα».

ysterografa.gr