Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Γιατί η ΔΗΜΑΡ «ζήλεψε» την Ελιά

koinoniko-kentro
Η στάση της Ελιάς (κυρίως των στελεχών της που την εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο και την κυβέρνηση) ειδικά σε ότι αφορά το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, έδωσε μία δυνατή γεύση για το πως ο νέος πολιτικός σχηματισμός αντιλαμβάνεται τον λεγόμενο τρίτο πόλο. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει ιδεολογήματα, αλλά θέλει πράξεις.
Το στοίχημα επιτυχίας της Ελιάς είναι η πραγματική οικονομία και η προστασία της μικρομεσαίας και αδύναμης εισοδηματικά τάξης. Αυτό έγινε ορατό με τη διάταξη για το γάλα πως δεν «αστειεύονται» πολιτικά. Όπου απεφεύχθη ο κανιβαλισμός της κτηνοτροφικής παραγωγής και κατ' επέκταση η μετακύλιση του προβλήματος στο οικογενειακό εισόδημα.

Η ΔΗΜΑΡ από την άλλη και ενώ είχε αρνηθεί τη συμμετοχή της στο σχήμα της Ελιάς, έρχεται σήμερα να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης καθώς αντιλαμβάνεται πως ο πολιτικός της απομονωτισμός όχι μόνο τη ρίχνει δημοσκοπικά αλλά της αφαιρεί κυρίως το δικαίωμα να είναι και αυτή κομμάτι του εξισορροπητικού κρίκου απέναντι σε αντιλαϊκές πολιτικές.

Η ΔΗΜΑΡ, ζήλεψε την Ελιά γιατί την ώρα της τελευταίας πολιτικής κρίσης, αυτής του πολυνομοσχεδίου δεν ήταν «εκεί», να δώσει το κοινωνικό της στίγμα όπως έπραξε –με επιτυχία εκ του αποτελέσματος- η Ελιά.

Η επομένη των εκλογών θα είναι πολύ σημαντική για την ένωση του κοινωνικού κέντρου, όχι ως πολιτικός αυτοσκοπός, αλλά ως εγγύηση δημοκρατίας απέναντι σε πολιτικές άκρων.

Ειδικά τώρα που η καταστροφική διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, για ευρώ ή δραχμή, ξαναβγαίνει στο προσκήνιο και το Ποτάμι πολιτικά επικεντρώνεται στη γνησιότητα ή μη, του Αγίου Φωτός..


Γράφει η Φωτεινή Αρκαδίου
για το www.news4all.gr