Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η “ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ” ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ



Εμφάνιση Πρόσκληση - Εξοπλιστικά.jpg 
H “κοινωνία αξιών” και οι "Δημοκρατικοί", σε συνεργασία με τη ¨Δημοκρατική Παρέμβαση”, έχοντας ως σκοπό τη σφαιρική και πολύπλευρη ενημέρωση για τα θέματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων και της διαφθοράς τους, διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Αμυντικοί Εξοπλισμοί και η “Αφοπλιστική” Eπίδραση της Διαφθοράς», τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, στις 7 μμ, στο ξενοδοχείο “Radisson Blu Park”.

Η εκδήλωση θα καλύψει το κενό που υπάρχει στην πληροφόρηση του Έλληνα πολίτη, εξ αιτίας της αδυναμίας του κρατικού και στρατιωτικού κατεστημένου να παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα εξοπλιστικά προγράμματα, να εντοπίσει τις παθογένειες στο σχεδιασμό, στη λήψη αποφάσεων και στην υλοποίηση τους, να προσδιορίσει τους θεσμικούς και λειτουργικούς παράγοντες που ευνοούν στη διαφθορά και να παρουσιάσει προτάσεις ικανές να αντιμετωπίσουν τα προηγούμενα και να οδηγήσουν σε διαφανείς διαδικασίες.

Επίσης, θα  παρουσιασθούν σημαντικά θέματα όπως, οι παράμετροι του προγράμματος των υποβρυχίων «214», η σημασία των αντισταθμιστικών οφελών στα εξοπλιστικά προγράμματα, ο ποσοτικός προσδιορισμός των εξοπλισμών, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική άμυνα, και η Ευρωπαϊκή προοπτική για την άμυνα, τα αμυντικά συστήματα και η αναπτυξιακή τους διάσταση για την Ελλάδα.
Εισηγητές είναι οι: Στέλιος Φενέκος, Υποναύαρχος ε.α., Δημοσθένης Μπακόπουλος, Δικηγόρος, Ραδάμανθυς Φουντουλάκης, Υποναύαρχος Π.Ν., Γιώργος Γερούλης, Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α., Ιωάννα Ηλιάδη, Στρατιωτική συντάκτρια, Πάνος Μητρονίκας, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός Η/Υ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ  ΔΙΑΦΘΟΡΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
19:00-20:00
  1. Στέλιος Φενέκος: Υποναύαρχος ε.α., MSc Διεθνή Πολιτική, Στρατηγικές, & Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πάντειο), ‘’Foreign & National Policy, Strategy & Defense Planning’’ (USA), Crisis Management (England), Αντιπρόεδρος της ‘’κοινωνίας αξιών’’:
‘’Οι παθογένειες στο σχεδιασμό, στη Λήψη Αποφάσεων και στην υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων - Προτάσεις αντιμετώπισης’’
  1. Δημοσθένης Μπακόπουλος: Δικηγόρος ΑΠ, MSc Αεροπορικό – Διαστημικό Δίκαιο (London), Πρώην Νομικός Σύμβουλος Υπουργού Εθν. Άμυνας:
‘’Θεσμικοί, λειτουργικοί παράγοντες που ευνοούν τη διαφθορά στα εξοπλιστικά προγράμματα - Προτάσεις αντιμετώπισης’’
  1. Ραδάμανθυς Φουντουλάκης: Υποναύαρχος Π.Ν. ε.α., MSc Oceanography and Acoustics, USA:
‘’Αφανείς και φανερές παράμετροι για τo πρόγραμμα των Υποβρυχίων 214’’
ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
20:00-21:00
  1. Γιώργος Γερούλης: Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α., εκπρόσωπος της ‘’Δημοκρατικής Παρέμβασης’’ ΜPhil in Social Science/Leicester University, UK & Διδακτορικό από το ΕΜΠ/ Μηχ. Ηλ. & Μηχ. Ηλ.:
‘’Αμυντικά προγράμματα και η σημασία των αντισταθμιστικών οφελών’’
  1. Ιωάννα Ηλιάδη: Στρατιωτική συντάκτρια, MA Quality Journalism & New Technologies (Austria), PhDc Επικοινωνία & Δημοσιογραφία, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου:
’’Αμυντικές Δαπάνες: Πόσοι εξοπλισμοί χρειάζονται για μία αποτελεσματική άμυνα;’’
  1. Πάνος Μητρονίκας: Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου των ‘’Δημοκρατικών’’, MSc, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός Η/Υ.:
‘’Η Ευρωπαϊκή προοπτική για την Άμυνα, τα Αμυντικά συστήματα και η αναπτυξιακή τους διάσταση για την Ελλάδα’’
Συντονίζει η Ιωάννα Ηλιάδη, Δημοσιογράφος με εξειδίκευση στην Άμυνα.