Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΕΤΤ: Έσοδα από άδειες ψηφιακής TV

ΕΕΤΤ: Έσοδα από άδειες ψηφιακής TV
Μέχρι τις 30/01/2014 ορίστηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό για 14 άδειες ψηφιακής τηλεόρασης
Το Δημόσιο αναμένει έσοδα περίπου 18,3 εκατ. ευρώ από τη χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Σύμφωνα με το τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού η διαδικασία αφορά την χορήγηση ενός δικαιώματος χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής κάλυψης και δεκατριών δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων περιφερειακής κάλυψης.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με δημοπρασία πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα. Όσον αφορά το δικαίωμα εθνικής κάλυψης η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 16,39 εκατ. ευρώ, ενώ για τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων περιφερειακής κάλυψης οι τιμές εκκίνησης διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή.
Την υψηλότερη τιμή εκκίνησης έχει η Αττική με 699.000€ και την χαμηλότερη οι περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με 20.000€ εκάστη.
Σύμφωνα με το τεύχος προκήρυξης σε περίπτωση που κατά τη διαγωνιστική διαδικασία δεν υποβληθεί καμία αίτηση συμμετοχής τότε αυτή θα κηρυχθεί άγονη. Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί καινούργιος διαγωνισμός για τη χορήγηση τεσσάρων δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής κάλυψης και δεκατριών δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων περιφερειακής κάλυψης.
Στην περίπτωση που από την προεπιλογή υπάρχει ένας συμμετέχων για την χορήγηση του δικαιώματος εθνικής κάλυψης, τότε προβλέπεται ότι η ΕΕΤΤ με απόφασή της μπορεί να τον ανακηρύξει ως υπερθεματιστή τόσο για το ένα δικαίωμα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής κάλυψης όσο και για τα δεκατρία δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων περιφερειακής κάλυψης με εκπλειστηρίασμα το άθροισμα των τιμών.
Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας ενδιαφερόμενος για το δικαίωμα εθνικής κάλυψης δεν είναι απίθανο, καθώς θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή της εταιρείας Digea στον διαγωνισμό. Αντίθετα, άγνωστο παραμένει το ενδιαφέρον που θα προκύψει για τα δικαιώματα περιφερειακής κάλυψης.
Για την καταβολή των χρημάτων οι υπερθεματιστές μπορούν να επιλέξουν δύο τρόπους. Είτε την εφάπαξ καταβολή μέσα σε 90 ημέρες από την ανακήρυξή τους, είτε την πληρωμή του 50% του τιμήματος στην αρχή και του υπολοίπου ποσού σε τρεις ετήσιες δόσεις. Σε αυτή την περίπτωση όμως το υπολειπόμενο ποσό τοκίζεται.
Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2014, ενώ η διαδικασία υποβολής των ενστάσεων θα ολοκληρωθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2014. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει στις 28 Φεβρουαρίου του 2014

techit.gr