Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 0-3 στο Κύπελλο

Ο Γεωργέας «έδιωξε» το άγχος (vds)Για 55 λεπτά το φάντασμα του ΑΟ Περιστερίου πλανιόταν στο ΟΑΚΑ στο ματς Κυπέλλου με τον Ηλυσιακό (3-0) για την ΑΕΚ, όμως ο Γεωργέας ήταν εκεί που έπρεπε για να σκοράρει και να ανοίξει το δρόμο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ' Εθνικής στην Ενωση.
Η ΑΕΚ, λοιπόν, συνεχίζει στο Κύπελλο και βέβαια πήρε ψυχολογία με την εμφάνιση και τα τρία γκολ που πέτυχε σε μία περίοδο, όπου δεν έλειψε η αμφισβήτηση και η αμφιβολία
.Όπως στην Καλλιθέα και δη στο ματς πρωταθλήματος με τον ΑΟ Περιστερίου, έτσι και σήμερα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ηλυσιακό, η ΑΕΚ είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών.
Στο πρώτο 45λεπτο η «Ενωση» έφθασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, όμως στο τέλος της έλειπε είτε η καλή τελική προσπάθεια είτε η συγκέντρωση είτε η τύχη, προκειμένου να σκοράρει.
Στο 12', η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε σουτ του Μπρέσεβιτς που βρήκε σε χέρι του Ηλυσιακού με τον ρέφερι να δείχνει «παίζεται» για να έρθει η «Ενωση» μετά το 15' να δημιουργήσει πέντε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.
Στο 19' ο Πόποβιτς βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ασίστ του Κορδέρο, όμως καθυστέρησε, ενώ στο 26' ο Μπρέσεβιτς σπατάλησε την ασίστ-«πάρε-βάλε» του Γροντή με αποτέλεσμα η «Ενωση» να σπαταλήσει ακόμα μία προσπάθεια για το 1-0. Εξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Κροάτη φορ πέρασε μόλις άουτ για να έρθει στο 42' και στις καθυστερήσεις ο Πόποβιτς να χάσει δυο πολλές ευκαιρίες για το γκολ που θα έκανε τη διαφορά. Ετσι οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.
Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική, αποτελεσματική, εύστοχη και σε διάστημα έξι λεπτών κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς και την υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής.Στο 55', λοιπόν, η «Ενωση» είδε τον πλέον έμπειρο έμπειρο ποδοσφαιριστή της, τον Νίκο Γεωργέα να λύνει το γόρδιο δεσμό. Ο Καλαματιανός είδε τον Μπρέσεβιτς να μην προλαβαίνει τη σέντρα του Πόποβιτς, όμως εκείνος να είναι στο σημείο για να γράψει το 1-0 για να έρθει στο 60' ο Μπρέσεβιτς να πετύχει το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων». Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κορδέρο και με σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0 και επί της ουσίας έριξε τους τίτλους τέλους στο ματς.
Η ΑΕΚ, όμως, δεν τράβηξε το πόδι από το γκάζι… Συνέχισε στο ίδιο τέμπι βλέποντας ότι είχε τη δυνατότητα να ξεμπουκώσει. Πίεσε, έψαξε το τρίτο γκολ και εν τέλει τα κατάφερε. Δράστης ήταν αυτή τη φορά ο Πόποβιτς. Μετά από γέμισμα του Σταθάκη, ο Κροάτης τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Νικολάου και προ κενής εστίας θα πλασάρει κάνοντας το 3-0 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Νικολάου, Φίπε (38' Μητσόπουλος), Ιωαννίδης (70' Αγγελόπουλος), Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Μασούρας, Φλέγγας (64' Κολοβός) , Κωνσταντίνου, Στρατάκης, Κάμπας.
ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας (80' Παληαρούτας), Ντακόλ (85' Καζβιρόπουλος), Μπρέσεβιτς (78' Τσεβάς), Γροντής, Πόποβιτς.