Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεπούση: Μείωση των ωρών διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών

repousiΘέμα μείωσης των ωρών διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών έθεσε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Κατά τη συζήτηση στο Β’ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας, του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η κ. Ρεπούση πρότεινε τα αρχαία να είναι υποχρεωτικά μόνο για τους μαθητές που θα ακολουθήσουν κλασσικές επιστήμες και να είναι στους υπόλοιπους προαιρετικό μάθημα.
Παράλληλα, επανήλθε στο μάθημα των θρησκευτικών επικρίνοντας τη στάση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
«Δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες όταν μιλάμε για σχολείο. Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. Είναι ουδετερόθρησκο το σχολείο», σημείωσε χαρακτηριστικά κ. Ρεπούση.
Η αντίδραση του υπουργού Παιδείας ήταν άμεση αντιτείνοντας ότι τα αρχαία στην Γ΄Λυκείου διδάσκονται μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.
«Τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα, δεν έχουν σχέση με τα λατινικά και συνεισφέρουν στην γνώση με τον πλούτο τους.
Είναι καλό, ιδεολογικά φορτισμένα θέματα να τα χειριζόμαστε με νηφαλιότητα γιατί μπορεί ο καθένας να μιλά από άλλη πολιτική κονίστρα», κατέληξε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Νωρίτερα ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ για ολίσθημα καθώς υποχώρησε όπως είπε σε ένα κόμμα που εκφράζει το 0,2% στις δημοσκοπήσεις και αφαίρεσε το μάθημα των θρησκευτικών από την Γ΄Λυκείου των ΕΠΑΛ.

ysterografa.gr