Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η Κωνσταντινούπολη παραμένει στους δρόμους! (live video)

istanbul
Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται για ακόμη ένα βράδυ στην Πλατεία Ταξίμ, με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι και πάλι στην Κωνσταντινούπολη.
Οι διαδηλωτές είναι χιλιάδες και δηλώνουν πως δεν θα κάνουν πίσω, αν δεν παραιτηθεί ο Ερντογάν. Για το λόγο αυτό άλλωστε προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν, κάνοντας για ακόμη μία φορά εκτεταμένη χρήση χημικών.
Ο κόσμος, πάντως, είναι πολύς και φαίνεται πως η εξέγερση που έχει ξεσπάσει δεν εκτονώνεται, παρότι ο Ερντογάν έφυγε από τη χώρα για διεθνείς συναντήσεις.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, πάντως, σήμερα από το Ραμπάτ του Μαρόκου ότι η κατάσταση στη χώρα του “εξομαλύνεται”.
“Η κατάσταση ήδη εξομαλύνεται (…). Επιστρέφοντας από αυτήν την επίσκεψή μου (στο Μάγρεμπ) τα προβλήματα θα ρυθμιστούν”, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις διαδηλώσεις. “Στην αρχή, το πρόβλημα με τα δέντρα προκάλεσε τα γεγονότα. Όμως στη συνέχεια οι διαδηλωτές παρακινήθηκαν από ανθρώπους που δεν κέρδισαν στις εκλογές”, σημείωσε.
Όταν ρωτήθηκε για τις συμβιβαστικές δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο Ερντογάν εμφανίστηκε αδιάλλακτος: “Δεν ξέρω τι είπε ο πρόεδρος, όμως για μένα η δημοκρατία προέρχεται από τις κάλπες”, είπε.
Δείτε live εικόνα από το τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και άλλες πόλεις της Τουρκίας.

 Δείτε live εικόνα από το τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και άλλες πόλεις της Τουρκίας.


Stream videos at Ustream
ysterografa.gr