Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Ο Λέττα δουλεύει για τον… Μπερλουσκόνι

Enrico-Letta-Angelino-Alfano
Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα φαίνεται να δίνει ήδη πόντους στην Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιβεβαιώνοντας το οξύμωρο που από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει οι πολιτικοί αναλυτές στη γειτονική χώρα.
Το άλλοτε “Νο2″ του Δημοκρατικού Κόμματος και σημερινός πρωθυπουργός, απολαμβάνει φυσικά εντυπωσιακής δημοφιλίας, στο ερώτημα ωστόσο περί του τι θα ψηφίσουν στις εκλογές που… φυσιολογικά δεν θα αργήσουν, οι Ιταλοί στρίβουν κεντροδεξιά, και αποτιμούν θετικά τη στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα το κόμμα του Λαού της Ελευθερίας. Ο Γενικός Γραμματέας του, Αντζελίνο Αλφάνο άλλωστε, είναι ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Λέττα, με αυξημένο λόγο στις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τον μέσο όρο των τελευταίων δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη γειτονική χώρα, η Κεντροδεξιά συγκεντρώνει 34,3% ενώ η Κεντροαριστερά πέφτει κι άλλο, στο 28,7%. Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο, κινείται στο 24,9%, με τη δυναμική του να υφίσταται… φρένο, ενώ η κεντρώα παράταξη υπό τον Μάριο Μόντι δεν ξεπερνά τα μονοψήφια ποσοστά, αυτή τη φορά στο 8%.

ysterografa.gr