Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δημου Νότιας Κυνουρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Μια σημαντική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα στις 18.00 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη Λεωνιδίου με ομιλητή τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη.
Στην ουσία αφορά έναν δημόσιο απολογισμό των έργων και παρεμβάσεων που υλοποιούνται και προγραμματίζονται στην περιοχή τα οποία αποτελούν προϊόν της συνεργασίας Δήμου Νότιας Κυνουρίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι πόροι που έχουν δεσμευτεί μέχρι σήμερα από το ΕΣΠΑ για μια σειρά σημαντικά έργα στην περιοχή φτάνουν τα 40.000.000,00 ευρώ ενώ έργα με ώριμες μελέτες για ένταξη χρηματοδότησης ξεπερνούν τα 15.000.000,00 ευρώ. Επίσης σε στάδιο εκπόνησης τεχνικών μελετών με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το 1ο εξάμηνο του 2013 βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός έργων.
Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν συστηματικής και επίπονης προσπάθειας του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως προκύπτει στα αναλυτικά στοιχεία της θεματολογίας της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Ιωάννης Μαρνέρης, δηλώνει εμφανώς ικανοποιημένος από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει εφησυχασμό.
Η αξιοποίηση, με τη συμπλήρωση και ολοκλήρωση όλων των μελετών που είχαν εκπονηθεί από τους Δήμους Λεωνιδίου και Τυρού και την Κοινότητα Κοσμά, ο προγραμματισμός και υλοποίηση νέων μελετών με την χρηματοδότηση του Δήμου και της Περιφέρειας καταδεικνύει αφενός το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συναίνεσης σε όλα τα επίπεδα και αφετέρου τα αποτελέσματα των Καλλικρατικών θεσμών όταν υπηρετούνται με σχέδιο, γνώση και όραμα.
Σημαντικό εργαλείο αναδεικνύεται η λειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα, η ενδυνάμωση και ο ενεργός ρόλος της στο σχεδιασμό, προγραμματισμό και υλοποίηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή με την χρηματοδότηση ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων.
Εμβληματικά έργα όπως το Κέντρο Προβολής της αγροτικής και οικονομικής ιστορίας της Τσακωνιάς στο προβιομηχανικό κτίριο της Φάμπρικας, το αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου, οι αναπλάσεις στον κεντρικό οδικό άξονα Τυρού, Λεωνιδίου, Πλάκας, Πουλήθρων, η Αποχέτευση και ο Βιολογικός Καθαρισμός Λεωνιδίου και Τυρού, οι εκτεταμένοι εκσυγχρονισμοί των Δικτύων Ύδρευσης Τυρού, Λεωνιδίου, Πουλήθρων, ο σχεδιασμός νέων δικτύων σε Φωκιανό, Βασκίνα, Παλαιόχωρα, Αγ.Βασίλειο, το αρδευτικό δίκτυο Λεωνιδίου, το Λιμάνι Λεωνιδίου και Τυρού, η μελέτη προστασίας των ακτών από τη διάβρωση είναι μερικά από τα έργα που θα συζητηθούν αναλυτικά στη συνεδρίαση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχεδιασμό ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2020 εξειδικεύοντάς τον για την περιοχή, μια περιοχή για τα θέματα της οποίας βρίσκεται ο ίδιος στην πρώτη γραμμή για πάνω από 30 χρόνια.

Πάρνωνας ΑΕ