Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ο Τσίπρας… αντιγράφει τον Καραμανλή

Alexis-Tsipras-Kostas-Karamanlis
Τις πρώτες σκέψεις του για το πως θα κυβερνήσει τη χώρα, εφόσον στις επόμενες εκλογές η πλειοψηφία των Ελλήνων  πολιτών επιλέξει τα αναθέσει στον ΣΥΡΙΖΑ τα ηνία της εξουσίας και αναδείξει τον ίδιο στην πρωθυπουργία, παραθέτει ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, την οποία παραχωρεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει φυσικά και για το πρόσφατο ταξίδι του στη Λατινική Αμερική, που επικρίθηκε και σχολιάστηκε, κυρίως όμως δίνει έμφαση στις στρατηγικές επιλογές διακυβέρνησης, με έμφαση στην οικονομία και την ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την πολιτική του Μνημονίου.
“Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται σήμερα μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή, και θα πάρει ριζοσπαστικές πολιτικές αποφάσεις. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά για μια μεγάλη σύγκρουση.
Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να είναι το 2013 η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος. Θέλουμε να αλλάξουμε, όχι μονάχα την ασκούμενη πολιτική, θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Η εναλλαγή στην κυβέρνηση με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι απλά μια συνηθισμένη εναλλαγή. Θα είναι αλλαγή καθεστώτος. Θα χρειαστούμε τη στήριξη του λαού αλλά και τη δύναμη των προγραμματικών μας αναλύσεων, προκειμένου να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια πορεία διεξόδου για την Ελλάδα, με την κοινωνία όρθια”, σχολιάζει με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά… αντιγράφει ρητορικά το σύνθημα της “πολιτικής αλλαγής” που είχε χρησιμοποιήσει η Νέα Δημοκρατία το 2004, στη θυελλώδη πορεία του Κώστα Καραμανλή προς την πρωθυπουργία, μέσω των εθνικών εκλογών της 7ης Μαρτίου 2004.

ysterografa.gr