Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Κίνδυνος – θάνατος οι Έλληνες γιατροί στη Γερμανία

deutsche Ärzte
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα γερμανικά νοσοκομεία παρουσιάζουν λειψανδρία. Οι Διευθυντές τους, για να καλύψουν τις πολυάριθμες τρύπες, επιστρατεύουν αλλοδαπούς γιατρούς, πολλοί εκ των οποίων, στα πλαίσια του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος από χώρες του ευρωπαϊκού νότου προς τη Γερμανία, είναι Έλληνες.
Όμως τα προβλήματα συνεννόησης είναι υπαρκτά και δυσεπίλυτα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
Όπως προκύπτει και από την επίσημη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου του Βερολίνου, πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες ασθενών για την ποιότητα της περίθαλψης που τους παρέχεται. Τα παράπονα αυτά συμμερίζονται και οι αρχιγιατροί, οι οποίοι, μετά την άφιξη χιλιάδων γιατρών από την Ελλάδα, την Ανατολική Ευρώπη αλλά και χώρες της Αραβίας, μπορούν να μιλούν σε άπταιστα γερμανικά μόνο με το ένα τρίτο των υφισταμένων συνεργατών τους.
Αυτή η αδυναμία συνεννόησης είναι το κύριο αίτιο που πολλές θεραπείες δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε και οι κίνδυνοι που απορρέουν, ακόμα και από απλές φαινομενικά ασθένειες, αυξάνουν.
Ρίζα του κακού αυτής της ασυγχώρητης κατάστασης για «προοδευμένο» σαν την Γερμανία κράτος, είναι η μαζική φυγή των Γερμανών ιατρών προς το εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας, αλλά και η αντικατάστασή τους από αλλοδαπούς συναδέλφους τους, η απασχόληση των οποίων προϋποθέτει απλά και μόνο την κατοχή διπλώματος γλωσσικού επιπέδου Β2.

ysterografa.gr