Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Εργασίες ψεκασμού στον Πευκιά

DSCF7356

Τα τελευταία χρόνια όπως είναι γνωστό το Αισθητικό Δάσος «Πευκιάς» έχει προσβληθεί από το έντομο Marchallina hellenica που ονομάζεται κοινά βαμβακάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξασθένηση των Πεύκων του δάσους και σε συνδυασμό με την προσβολή τους από νηματώδεις και ξυλοφάγα ή φλοιφάγα έντομα, την ξήρανση πολλών πεύκων.
Ο Δήμος μας προκειμένου να μειώσει τον πληθυσμό του εντόμου προβαίνει σε πλύσιμο των κορμών των δέντρων με νερό υπό κατάλληλη πίεση, δύο φορές το χρόνο. Τον περασμένο Μάιο με τον τρόπο αυτό απομακρύναμε τους ωόσακκους που περιέχουν τα αυγά του εντόμου. Ενώ τον Οκτώβριο απομακρύνονται τα έντομα, που μετακινούνται, προκειμένου να εντοπίσουν θέσεις διαχείμανσης.
DSCF7351
Από τις 09-10-2012 ξεκίνησαν οι εργασίες του πλυσίματος των κορμών των πεύκων και εν συνεχεία την επόμενη εβδομάδα θα επικολληθούν στα δέντρα αυτοκόλλητες ταινίες όπου θα τοποθετηθεί βιολογική κολλητική μαστίχη για την μηχανική καταπολέμηση του εντόμου και την μείωση του πληθυσμού του.
Τέλος τα πεύκα θα ψεκαστούν με το βιολογικό σκεύασμα του βακίλλου της θουριγκίας για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης.
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ευελπιστούμε τα αποτελέσματα να είναι και φέτος ικανοποιητικά.