Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Nα παραμείνει το Ειρηνοδικείο στο Δερβένι απαίτησαν απο τον Αντώνη Ρουπακιώτη φορείς του Δημου Ευρωστίνης.

Το Ειρηνοδικείο Δερβενίου παραμένει με απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη είχαν xθες το μεσημέρι Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης , το προεδρείο του εμπορικού Σύλλογου Δερβενίου και άλλοι φορείς της περιοχής. Στην συνάντηση πού είχαν , στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι φορείς του Δερβενίου ανέπτυξαν στον κ. Ρουπακιώτη την αναγκαιότητα να παραμείνει ανοικτό το Ειρηνοδικείο στο Δερβένι , και όχι του Ξυλοκάστρου. Ο Υπουργός τούς είπε ότι το θέμα έληξε, γιατί υπογράφηκε λίγο πριν από τη συνάντηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το επίμαχο διάταγμα και παραμένει ανοικτό το Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου.

Το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης , που έγινε στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο Δερβενίου , ο Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος πρότεινε στο Δ. Σ. να πάρει απόφαση για την παραμονή του Ειρηνοδικείου Δερβενίου, αντί του Ξυλοκάστρου, κάτι που πέρασε κατά πλειοψηφία.

Το Ειρηνοδικείο Δερβενίου, που στεγάζεται σε ιδιόκτητο μέγαρο, είναι από τα πιό παλιά ιστορικά ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς αυτό συνεστήθει λίγο μετα από την σύσταση του Ελληνικού κράτους ως Ειρηνοδικείο Ζαχόλης, και λειτούργησε στην αρχή στην Ζάχολή ( Ευρωστίνη) και από το 1900 στο Δερβένι , ανελληπώς εως και σήμερα...

Για το ίδιο θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Γεώργιος Μετεβελής απέστειλε προς τον Υπουργο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρ. Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη επιστολή διαμαρτυρίας , καθώς  παρόμοια επιστολή  έστειλε και ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Κλαδούχος  αναφορικά με την παραμονή του Ειρηνοδικείου Δερβενίου.