Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη



Αλλάζει ο καιρός από σήμερα το βράδυ από τα βορειοδυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, καθώς και οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο.

Αύριο το πρωί τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως Ανατολική και Βόρεια), την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο και από το απόγευμα τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων.

Ειδικά για την Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα δυτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα και ύφεση του καιρού αναμένεται από το βράδυ από τα δυτικά.

Την Παρασκευή έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και εκεί θα εξασθενήσουν.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την 'Ηπειρο και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολοικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13εως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφλώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, Βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 εως 23 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και καταιγίδες που το μεσημέρι – απόγευμα θα είναι οσχυρές κυρίως στα δυτικά. Βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13εως 23 βαθμούς κελσίου.