Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μεϊμαράκης - Δίνει στην δημοσιότητα όλα τα πόθεν έσχες του

Εντολή να δοθούν εντός της ημέρας από τη Βουλή όλα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989 έως σήμερα, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τους νομικούς συμβούλους της Βουλής, ώστε να εξουσιοδοτηθεί η όποια αρμόδια, υπεύθυνη δημόσια αρχή, που υπάρχει στη χώρα, για να ερευνήσει και να ανοίξει οποιονδήποτε λογαριασμό έχει σε οποιαδήποτε χώρα.

Εξάλλου, κάλεσε και τον εκδότη της εφημερίδας «Real News», Νίκο Χατζηνικολάου, «να δείξει την ίδια προσωπική ευθιξία και να πράξει το ίδιο» και με τα «πόθεν έσχες» του και με τους λογαριασμούς του.

«Πιστεύω ότι και ο Νίκος θα κάνει το ίδιο. Θέλω να ξέρω ποιος είναι ο κριτής μου. Για να ξέρει και η κοινή γνώμη. Υπάρχει ο νόμος Κακλαμάνη, που αφορά και τους εκδότες. Αν έχει προσωπική ευθιξία, ας το κάνει» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Είπα και επαναλαμβάνω ότι θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να λάμψει όλη η αλήθεια. Θα δημοσιοποιήσω το πόρισμα μόλις έρθει και ο,τιδήποτε με αφορά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν είναι έτοιμος να παραιτηθεί ακόμα και τώρα, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Δεν μπορώ να λειτουργώ μόνο ως πρόεδρος της Βουλής. Είμαι και κομματικό στέλεχος και πατέρας και σύζυγος».