Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚ​Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙ​Ο

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη, πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψης του στην Τουρκία.     
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, που διήρκεσε μία ώρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την πορεία  της  Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά και για την Εκκλησία της Κρήτης.
 Ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους προσωπικούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε τις ευχές και την ηθική στήριξη του Οικουμενικού για τον αγώνα που δίνει η χώρα μας για να βγει από την οικονομική κρίση. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απάντησε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι «είναι αείποτε προσευχόμενος» για το Γένος μας και τον Ελληνικό Λαό ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας. Στη συνέχεια έκανε γνωστές στον κ. Κεφαλογιάννη  τις πρωτοβουλίες  του Πατριαρχείου, αλλά και τις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει το Φανάρι για την ανάδειξη του Οικουμενικού του ρόλου και της Διεθνούς ακτινοβολίας του.
Μάλιστα, τον πληροφόρησε ότι  στο προσεχές συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει στη Ρουμανία στις 20 Νοεμβρίου, του ζητήθηκε να αποστείλει χαιρετισμό, όπως και θα πράξει.
 Ο κ. Κεφαλογιάννης μεταβαίνει στην Άγκυρα, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP, του κ. Ερντογάν.