Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Πρώτη η Ν.Δ. και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδος - Γκάλοπ των φοιτητών της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών

Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης για το μάθημα της «Στατιστικής των Επιχειρήσεων» διεξάγουν πανελλαδική έρευνα που ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου.
Επισυνάπτεται το μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας που αφορά το διάστημα 26 Μαρτίου έως 11 Απριλίου. Για την αναγωγή της πρόθεσης ψήφου των αναποφάσιστων χρησιμοποιήθηκαν τα ποσοστά της "παράστασης νίκης".

Δείγμα επικράτειας: 2000 άτομα
Σχόλιο: Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι η σύνθεση της επόμενης βουλής θα είναι πολυκομματική αφού εννέα κόμματα φαίνεται ότι εξασφαλίζουν την είσοδό τους σε αυτήν, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κυρίως, και η ΔΗΣΥ, δευτερευόντως, έχουν πιθανότητες εισόδου στη Βουλή.

Στην Αχαϊα  σε δείγμα 550 ατόμων, η ΝΔ εμφανίζεται ως η πρώτη δύναμη με ποσοστό 19,4%. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει σημάδια συσπείρωσης των ψηφοφόρων του και αγγίζει το 13,2%. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιούνται σε διψήφια ποσοστά ενώ η ΔΗΜΑΡ ξεπερνάει το 9%. Αντίθετα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Οικολόγοι - πράσινοι και Χρυσή Αυγή εμφανίζουν ελαφρά κάμψη των ποσοστών τους.
Οι 8 στους 10 κάτοικους της Αχαϊας αναμένουν να αυξηθεί η εγκληματικότητα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Οι 7 στους 10 θεωρούν ως πιθανή συνέπεια της κρίσης τη δημιουργία κύματος μετανάστευσης Ελλήνων/νίδων στο εξωτερικό. Όμως, οι 3 στους 4 πιστεύουν ότι είναι πιθανό να αυξηθούν οι κοινωνικές ανισότητες. Ίδιο ποσοστό, 3 στους 4, θεωρούν ότι η πιθανότητα βίαιων εξεγέρσεων είναι μεγάλη

Στην Ηλεία και σε δείγμα 180 ατόμων, οι αναποφάσιστοι αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη αφού το 28% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαϊου.
Το 55% των ερωτηθέντων απαντά ότι αντιμετωπίζει τις οικονομικές του υποχρεώσεις δύσκολα ή πολύ δύσκολα. Το 89% των πολιτών δηλώνει ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει υποστεί μείωση εισοδημάτων. Η μέση μείωση εισοδημάτων είναι περίπου 30%.
Τα σημαντικότερα προβλήματα των ερωτηθέντων είναι η ανεργία, οι απολύσεις, οι χαμηλοί μισθοί, η αύξηση της εγκληματικότητας, το φορολογικό σύστημα, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η υγεία - κοινωνική ασφάλιση.
Οι 9 στους 10 αναμένουν αύξηση της εγκληματικότητας λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι 8 στους 10 κάτοικους της Ηλείας πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ρεύμα μετανάστευσης Ελλήνων/νίδων στο εξωτερικό. Οι 3 στους 4 αναμένουν τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ενώ οι 7 στους 10 θεωρούν πιθανό να υπάρξουν βίαιες κοινωνικές εξεγέρσεις.

Στην Αιτωλοακαρνανία και σε δείγμα 180 ατόμων, πρώτο κόμμα είναι οι αναποφάσιστοι αφού αγγίζουν το 30% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.
Τα σημαντικότερα προβλήματα των ερωτηθέντων είναι η ανεργία, οι απολύσεις, οι χαμηλοί μισθοί, η αύξηση της εγκληματικότητας, το φορολογικό σύστημα, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η υγεία - κοινωνική ασφάλιση.
Το 60% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αντιμετωπίζει τις οικονομικές του υποχρεώσεις δύσκολα/πολύ δύσκολα ενώ το 90% δηλώνει ότι έχει υποστεί μείωση εισοδημάτων τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η μέση μείωση των εισοδημάτων στην Αιτωλοακαρνανία είναι 35%.
Το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα αυξηθεί η εγκληματικότητα λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι 8 στους 10 πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ρεύμα μετανάστευσης Ελλήνων/νίδων στο εξωτερικό. Οι 6 στους 10 εκτιμούν ότι θα εμφανιστούν φαινόμενα διάλυσης της δημόσιας διοίκησης.

patrastimes.gr