Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Σαμαρά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Dr. Guido Westerwelle και τα υπόλοιπα μέλη της Γερμανικής Αντιπροσωπείας. Στη συνάντηση, από Ελληνικής πλευράς, συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας, όπως επίσης ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αν. Τομεάρχης Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.  
Έγινε εκτενής συζήτηση με αντικείμενο την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης  Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη  επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

Έγινε εκτενής συζήτηση  για θέματα ευρύτερου – διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν στο Ιράν, στην Τουρκία και στο Αραβικό μέτωπο.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομία.