Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας του Υφυπουργού συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Κώστα Κόλλια για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας

Κώστας Κόλλιας: «Αναβάλει το Υπουργείο Οικονομικών
τη συζήτηση για τη Δ.Ο.Υ. Νεμέας»
Με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια, σχετικά με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το πρωί της Τετάρτης με ειδοποίησαν από το γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, ότι η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που έχω καταθέσει για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας αναβάλλεται λόγω φόρτου εργασίας του Υφυπουργού. Επειδή οι επίκαιρες ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν υποχρεωτικά από μέλος της ηγεσίας του εκάστοτε αρμόδιου Υπουργείου, συμβαίνει κάποιες φορές να αναβάλλονται συζητήσεις. Πλην όμως, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύεται και διαφημίζεται η δήθεν επίλυση του προβλήματος με καθιστά καχύποπτο.
Θεωρώ ότι το Υπουργείο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να δρομολογηθεί η λύση που έχει προκριθεί και που, κατά την εκτίμησή μου, περιλαμβάνει την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας και τη μεταφορά ενός ή δύο υπαλλήλων στο Δήμο, προκειμένου να διεκπεραιώνουν ήσσονος σημασίας υποθέσεις. Άλλωστε, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, ουδείς είπε ότι αναστέλλεται η απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ., ούτε κανείς εγγυήθηκε ότι η Εφορία θα μεταστεγαστεί, διατηρώντας το σύνολο των υπηρεσιών της.
Εκτιμώ ότι γίνεται μία προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι, ώστε οι πολίτες της Νεμέας να καταπιούν πιο εύκολα την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Είναι εξάλλου γνωστό ότι το πενταετές στρατηγικό σχέδιο για τη φορολογική διοίκηση προβλέπει αυτά ακριβώς που πάνε να εφαρμοστούν στη Νεμέα: κατάργηση και συγχώνευση Δ.Ο.Υ., μία Εφορία ανά νομό και εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΕΠ και σε άλλους φορείς για μικροσυναλλαγές.
Κανείς δεν λέει στους κατοίκους της Νεμέας ότι ουσιαστικά οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. που θα στεγαστούν στο Δήμο θα λειτουργούν ως υπάλληλοι Κ.Ε.Π. Δεν τους λέει κανείς ότι η Εφορία, με τα 14 τμήματα, δεν θα ξαναλειτουργήσει στη Νεμέα ως συγκροτημένη και πλήρης φορολογική υπηρεσία. Ούτε τους λέει κανείς ότι θα χρειάζεται να μετακινούνται μέχρι την Κόρινθο για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Για όλα αυτά θα επιμείνω να πάρω ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κύριο Υφυπουργό. Εάν εκτιμώ λάθος, ας με διαψεύσει, διαφορετικά ας εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνει πρακτικά η λύση που έχει προκριθεί για τους πολίτες της Νεμέας. Πιθανώς κάποιοι πιστεύουν ότι το θέμα θα έχει καταστεί ανεπίκαιρο έπειτα από λίγο καιρό, πολύ περισσότερο εάν το Υπουργείο επιδιώξει να πάει η συζήτηση μετά τις γιορτές. Προσωπικά πιστεύω ότι, επειδή το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί με πρόσφορο τρόπο για τους δημότες της Νεμέας, όποτε και να συζητηθεί η ερώτηση, το θέμα θα παραμένει επίκαιρο. Έχω καταθέσει εκ νέου την επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και θα ενημερώσω τους συμπολίτες μου για την νέα ημερομηνία που θα οριστεί.»