Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Οριακές διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό και δέχεται έντονες πιέσεις από το εξωτερικό, θα γίνουν σήμερα συναντήσεις κορυφής.




Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, θα συναντηθεί στις 19:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου λόγω της κρίσιμης συνόδου κορυφής για Ελλάδα και Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για τις κρίσιμες εξελίξεις.
Νωρίτερα, στις 13:30, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Η συνάντηση θα αφορά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 23 του μήνα, κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Παπανδρέου: «Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή»
«Αναλάβαμε μεγαλύτερο βάρος απ' ότι μας αναλογούσε», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός το άτυπο υπουργικό συμβούλιο και συμπλήρωσε πως: «Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και στόχος είναι η μόνιμη λύση προκειμένου να φύγουμε από την αβεβαιότητα».
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μεγαλύτερο βάρος απ' ότι του αναλογούσε», ενώ τόνισε ότι «πολλοί επιχείρησαν να καταστήσουν τη χώρα αποδιοπομπαίο τράγο ξεχνώντας τα συστημικά προβλήματα που υπάρχουν πέραν της Ελλάδος».
kathimerini.gr