Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Με αέρα ανανέωσης τα γαλάζια ψηφοδέλτια -Οι υποψηφιότητες στην Πελοπόννησο


Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Νέα Δηµοκρατία. Εκτιµώντας ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι µακριά, η εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής"  γράφει, ότι τα «γαλάζια» στελέχη έχουν εντείνει τις επαφές τους µε τις τοπικές κοινωνίες, σβήνουν και γράφουν ονόµατα στο χάρτη των υποψηφιοτήτων, κλείνουν ραντεβού «αξιολόγησης». Στόχος του Αντώνη Σαµαρά, όπως δήλωσε από το βήµα της ΔΕΘ, είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων µε πρόσωπα που χαίρουν της εµπιστοσύνης των πολιτών και έχουν διάθεση προσφοράς. Στην κατεύθυνση αυτή, πολλοί είναι οι νέοι και οι νέες που παίρνουν το «διαβατήριο» της υποψηφιότητας και ήδη έχουν ξεκινήσει άτυπα τον προεκλογικό αγώνα.
Τα ψηφοδέλτια και οι υποψηφιότητες  της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο αναµένεται «κύµα» νέων υποψηφίων λόγω των «µετακινήσεων» των πρώην στελεχών. Η Ελσα Παπαδηµητρίου είναι εκτός Ν.Δ., ο Γιάννης Μανώλης µετακόµισε στη Β’ Αθηνών και ο µόνος «ισχυρός» εν ενεργεία βουλευτής είναι ο Γιάννης Ανδριανός. Ολα δείχνουν ότι τα νέα πρόσωπα θα είναι ο Βασίλης Σιδέρης, πρόεδρος του Περιφερειακού Τµήµατος Φυσικοθεραπευτών Πελοποννήσου, ο Χρήστος Γραµµατικόπουλος και ο πρώην δήµαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς.
ΑΡΚΑΔΙΑ
Υποψηφιότητα θα θέσει ο γραµµατέας Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ στη λίστα αναµένεται να συµπεριληφθούν η Μαρία Τροχάνη και ο Βασίλης Κοντοζαµάνης. Υποψήφιοι επιθυµούν να είναι και οι Μπάµπης Αποσκίτης, Κώστας Βλάσσης και Παναγιώτης Καρβελάς.
 
ΑΧΑΪΑ
Τη µάχητου σταυρού θα δώσει ο Αγγελος Τσιγκρής, ενώ θα δοκιµάσει και πάλι τις δυνάµεις της η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου. Yποψήφιος θα είναι και ο πολιτευτής Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος.
 
ΗΛΕΙΑ
Την ψήφο των πολιτών θα ζητήσουν η Διονυσία Αυγερινοπούλου, που µετακινείται από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και ο δηµοσιογράφος Διαµαντής Σεϊτανίδης. Επίσης, ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο Χάρης Λαµπρόπουλος και ο Παναγιώτης Αδρακτάς, ενώ έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Διονύση Χιώνη.
 
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Οι πληροφορίες θέλουν να «κατεβαίνει» υποψήφιος ο γιος του Σταύρου Δήµα, Χρίστος, και ο υποψήφιος δήµαρχος Κορίνθου Κώστας Γιώτης.
 
ΛΑΚΩΝΙΑ
Για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των συµπολιτών τους ο Μενέλαος Δασκαλάκης, πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ., και η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου. Θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν επίσης ο πρώην νοµάρχης Κώστας Φούρκας και ο Θεόδωρος Ματάλας.
 
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Οι πληροφορίες λένε ότι έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του δικηγόρου Αγγελου Κωτσιόπουλου.
 
Άλλες υποψηφιότητες
Δεδοµένη θεωρείται η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Επιοκρατείας των στενών συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ. Χρύσανθου Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη. Πρόθεση του Α. Σαµαρά είναι να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο µε «µαχητές» όπως λένε οι συνοµιλητές του, µε προσωπικότητες που θα δώσουν τον αέρα της ανανέωσης και θα έχουν τη σφραγίδα του κύρους.
Στην Α΄ Αθηνών το «παζλ» των υποψηφιοτήτων έχει σχεδόν συµπληρωθεί. Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος δεν εγκαταλείπει την εκλογική περιφέρειά του, έχοντας αποφασίσει να ανανεώσει την εµπιστοσύνη των πολιτών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόµενο µετακίνησης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επίσης  οι πληροφορίες θέλουν δύο έµπειρα και δυναµικά «γαλάζια» στελέχη να φλερτάρουν µε την επιστροφή τους στην Α’ Αθηνών, τον πρώην δήµαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαµάνη και την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου. Ερώτηµα παραµένει -αν και κερδίζει συνεχώς έδαφος- το σενάριο να είναι υποψήφια η Αλεξία Εβερτ, κόρη του αείµνηστου πρώην προέδρου της Ν.Δ., ενώ ακούγεται η υποψηφιότητα του πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυροµάτη.
Στην Β' Αθηνών για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος µετακινείται από το Νοµό Αργολίδας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος Βασιλική Τζότζολα και ο Νίκος Κωστόπουλος, τεχνοκράτης, γιος του πρώην υπουργού Δηµήτρη Κωστόπουλου. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του με "Ευρωστινιακή"  καταγωγή ,προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου ( η οικογενειακή ρίζα του από Ζάχολη και Χελυδόρι). ..