Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρίες και γιουχαρίσματα στην Κόρινθο




Διαμαρτυρίες και γιουχαρίσματα στη σημερινή παρέλαση.....


 Γιάννης Στεφανής korinthostv.blogspot.com
Στην  Κόρινθο από τους τέσσερις βουλευτές του νομού παρευρέθηκε μόνο ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Κόλλιας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η γγ Ισότητας ενώ οι βουλευτές. του ΠΑΣΟΚ Φαρμάκη και Μανωλάκης απουσίαζαν .Δικαιολογημένος απών ο Υπουργός ΥΠΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης που τελικά τράβηξε τα πιο δύσκολα αφού εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση στο τριήμερο των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη
Μόνο ο Κώστας Κόλλιας ανέβηκε την εξέδρα των επισήμων,ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός , ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διονύσιος.
.
Στην Κόρινθο δεκάδες πολίτες της “πλατείας περιβολάκια” έδωσαν βροντερό παρόν ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Το πανό που είχαν απλώσει από νωρίς έγραφε “ΟΧΙ ..ΣΤΟ ΝΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ”
Υπήρχαν ακόμα πολλά μέλη και στελέχη αριστερών οργανώσεων με δικά τους πανό αλλά και απλοί πολίτες κάθε ηλικίας που εκδήλωσαν με πάρα πολλά συνθήματα την οργή τους και την απογοήτευση τους για την σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι οι πολίτες της Κορίνθου κράτησαν την καλλίτερη στάση αφού και διαμαρτυρήθηκαν έντονα εκεί που έπρεπε να διαμαρτυρηθούν αλλά και χειροκρότησαν την νεολαία μας που παρέλασε πραγματικά με ένα ξεχωριστό περήφανο ύφος

sfedona.gr
Στο Κιάτο ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος έκανε κάτι πραγματικά ξεχωριστό το οποίο επιδοκίμασαν οι συμπολίτες του. Δεν έστησε καθόλου “εξέδρα ” και οι λεγόμενοι επίσημοι κάθισαν κάτω στον δρόμο ανάμεσα στους πολίτες!
Και εδώ βεβαίως όπως και στην παρέλαση του Ξυλοκάστρου ακούστηκαν συνθήματα κατά των πολιτικών και της μνημονιακής πολιτικής.