Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τις δύο έγκριτες δημοσιογράφους του Ελληνορωσικού οίκου CONTACT, κκ. Μιρόνοβα Άννα και Νεμίροβιτς Όλγα, καθώς και εκπροσώπους του οίκου, που επισκέφτηκαν το νομό μας με σκοπό την πραγματοποίηση τουριστικού ρεπορτάζ για την προβολή της Κορινθίας στη δυναμικά αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως η Κορινθία αποτελεί πόλο έλξης ξένων τουριστών, χάρη στη γεωγραφική της θέση, την πολιτιστική της κληρονομιά και τα πολλά εναλλακτικά είδη τουρισμού που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί ο θρησκευτικός τουρισμός  βασισμένος στα μονοπάτια του Αποστόλου Παύλου, ο διατροφικός τουρισμός που συνδέεται κυρίως με τα τοπικά μας προϊόντα και ο επιστημονικός τουρισμός που επικεντρώνεται στα μοναδικά παγκοσμίως χαρακτηριστικά του Κορινθιακού Κόλπου και τα σεισμογενή ρήγματα της περιοχής μας. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως υπάρχει ένα έντονο ρεύμα κίνησης Ρώσων επισκεπτών προς την Κορινθία, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για τις τουριστικές υπηρεσίες, αλλά και για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που απασχολεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συνδέεται με το Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης που ο Περιφερειάρχης, κ. Π. Τατούλης, έχει  εξαγγείλει και θέσει σε εφαρμογή.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε σε ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με μεγάλα έργα στην περιοχή μας και συνέδεσε την κατασκευή του φράγματος του Ασωπού με την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Κορινθίας. Ιδιαίτερη έμφαση επίσης, έδωσε ο κ. Δέδες στην πύλη της Πελοποννήσου, τη Διώρυγα της Κορίνθου και τη δυνατότητα να αποτελέσει κέντρο κίνησης τουριστών προς τα υπόλοιπα τουριστικά αξιοθέατα του νομού και της Περιφέρειας, αλλά και στην πρόθεση κατασκευής ενός πολυθεματικού πάρκου στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου που θα παρέχει τουριστικές, πολιτιστικές και εμπορικές υπηρεσίες.

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση, ο κ. Δέδες ευχαρίστησε τις δημοσιογράφους για την επίσκεψή τους και τους προσέφερε ορισμένα από τα τοπικά μας προϊόντα και αναμνηστικά λευκώματα για την προβολή του νομού.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ