Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή της «Νέας Δημοκρατίας» Θανάση Σκορδά στο 8ο Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων


Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες του Προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας» Αντώνη Σαμαρά για την πρόσκλησή σας, καθώς και τις ευχές όλων μας για καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Αυτές οι ευχές, άλλες εποχές θα μπορούσε να είναι σχήμα λόγου.
Σήμερα, όμως, όπου το κύριο θέμα είναι η κρίση και η αντιμετώπισή της, οι ευχές μας είναι ουσία πολιτικής.
  • Σε μια περίοδο που η πολιτική και οι πολιτικοί αμφισβητούνται και απαξιώνονται,
  • Σε μία περίοδο που η οργή, ο φόβος και η ανασφάλεια κυριαρχούν,

οι πολιτικοί σχηματισμοί, ανεξάρτητα από διαφωνίες και ιδεολογικές αφετηρίες, οφείλουμε να αναδείξουμε την αξία της πολιτικής.

Γιατί, αν υπάρχει απάντηση στην κρίση, αυτή μπορεί να μην είναι πρωτίστως πολιτική;
Η πολιτική, όμως, προϋποθέτει πραγματική λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών.
Υπηρετούν αυτήν την προϋπόθεση οι κυβερνητικές επιλογές;
Ο διάλογος και η συνεννόηση, συστατικά στοιχεία της λειτουργίας της Δημοκρατίας και αναγκαία σήμερα όσο ποτέ, υπηρετούνται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες;

Απέναντι στην αυθαιρεσία της σημερινής Κυβέρνησης, επιδίωξη της ΝΔ είναι η επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως την κοινωνία, ώστε η συγκροτημένη συζήτηση για την πολιτική διαχείριση της κατάστασης, να γίνει με τη συμμετοχή των πολιτών και όχι ερήμην τους.
Γιατί, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, όλους μας συνδέει η αγωνία για την πρόοδο, τη συνοχή και την αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας.
Ιδιαίτερα σήμερα που οι κυβερνητικές επιλογές έχουν οδηγήσει, όχι απλά σε υπονόμευση του κοινωνικού ιστού, αλλά σε πολιτισμική οπισθοδρόμηση πολλών δεκαετιών.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, τούτη τη κρίσιμη ώρα, έχουμε την υποχρέωση να διαμορφώσουμε ένα πολιτικό σύστημα ευθύνης.
Έχουμε την υποχρέωση να αναδείξουμε πολιτικό προσωπικό, το οποίο θα εμφορείται από εθνική συνείδηση, τεχνοκρατική επάρκεια και κοινωνική ευθύνη.

Υπό αυτή την έννοια, ένα κομματικό συνέδριο με στόχο την παραγωγή πολιτικής, όπως αυτό των Οικολόγων - Πράσινων, είναι ένα θετικό βήμα και ως τέτοιο το χαιρετίζουμε.

Καλή επιτυχία