Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Από παρακαμπτηρίους η κίνηση των οχημάτων, στο ρεύμα προς Αθήνα σε Ακράτα και Δερβένι

Με... σηκωμένες τις μπάρες έγινε το μεγαλύτερο μέρος της επιστροφής στην Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου – Αθηνών στα διόδια της Κορίνθου, καθώς το κίνημα «Δεν Πληρώνω» άνοιξε τα διόδια και αποχώρησε από εκεί στις 8 το βράδυ. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, η κίνηση σύμφωνα με την Τροχαία. Από παρακαμπτηρίους γίνεται η κίνηση των οχημάτων, στο ρεύμα προς Αθήνα από το 151ο έως το 153ο χιλιόμετρο στο ύψος της Ακράτας και από το 142ο έως το 145ο χιλιόμετρο, στο Δερβένι, καθώς διεξάγονται έργα . Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα πάντως αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας, να ολοκληρωθεί την Κυριακή, 1η Μαΐου, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα θελήσουν να... παρατείνουν κατά μια εβδομάδα την επιστροφή τους στην καθημερινότητα.
Ώρες αιχμής για την κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα θα είναι από τις 10:00 το πρωί ως τα μεσάνυχτα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στο ρεύμα εισόδου σε τμήματα της Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου – Αθηνών..
Η Τροχαία έχει λάβει μέτρα και σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη επιβατική κίνηση αυτές τις ημέρες, Η πασχαλινή έξοδος, πάντως, ήταν ελαφρά μειωμένη φέτος, σε σχέση με πέρυσι. Από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα πέρασαν 840.000 αυτοκίνητα.Στους 23 ανήλθε φέτος ο αριθμός των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων.Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό η φετινή έξοδος για το Πάσχα σημαδεύτηκε από 21 θανατηφόρα δυστυχήματα, από όπου σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι, 32 ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό και 220 ατυχήματα, όπου οι εμπλεκόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά.