Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ! Αναλαμάνει την εξουσία στην Αίγυπτο το Ανώτατο Επιτελείο Στρατού

Παραιτήθηκε πριν από λίγη μόλις ώρα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης Ομαρ Σουλεϊμάν. Στο εξής την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
Ξέφρενοι οι πανηγυρισμοί των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ τη στιγμή που ο Σουλεϊμάν εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για να ανακοινώσει την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου αλλά και την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό και όχι από τον ίδιο.
«Στο όνομα του φιλεύσπλαχνου Θεού, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Αίγυπτος, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να παραιτηθεί και έχρισε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αρμόδιο για τις υποθέσεις της χώρας. Ας μας βοηθήσει όλους ο Θεός» ανέφερε το σύντομο μήνυμα του Σουλεϊμάν.
Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό διάγγελμά του ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός είχε εμμέσως προαναγγείλει την παραιτησή του, ενώ σήμερα εντάθηκαν εκ νέου οι διαδηλώσεις στις πόλεις της Αιγύπτου, με τους διαδηλωτές στο Κάιρο να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.
best