Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Κερδισμένοι της αγωνιστικής ο Βύζας και ο Απόλλων που νίκησαν τους Αχαιούς

Ο Βύζας Μεγάρων είναι ο κερδισμένος της 13ης αγωνιστικής , καθώς εκμεταλλεύτηκε τις γκέλες των πρωτοπόρων και με την εκτός έδρας επικράτηση του , στο Αίγιο με 2 – 0 επί του Παναιγιάλειου έφτασε σε απόσταση ανάσας από την κορυφή καθώς "σκαρφάλωσε" στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Το σκόρ για την ομάδα των Μεγάρων που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, παρά τα όσα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, άνοιξε στο 54’ ο Όκουε όταν πέρασε τον Μαλλιάκα στο σπρίντ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ανδρούτσο . Στο 72΄ ο Μαλλιάκας ανέτρεψε τον Όκουε μέσα στην περιοχή και ο Αρτινός διαιτητής Παπαγεωργίου υπέδειξε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ατματζίδης κάνοντας υο τελικό 2-0 για τον Βύζαντα!
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δ. Σπανός): Ανδρούτσος, Μαλλιάκας, Λίτσος, Αργυρός (46’ Ματσούκας), Γκοτσούλιας, Πελέκης, Σιώκος (75’ Μπουλούμπασης), Τρούλλης (85’ Διαμαντόπουλος), Κοροβέσης, Σκαρτσίλας, Ιορδανίδης.
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Σεροπιάν): Ούλμαν, Μπαντάνης, Θωμαϊδης, Ιωάννου, Ταμπάκης, Γκούμας, Όκουε (90’ Αρκουμάνης), Ροδίτης (84’ Κυριακίδης), Ατματζίδης (88’ Παγώνης), Μωϋσίδης, Στρατάκης
Η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον Παναιγιάλειο και μάλιστα δεύτερη εντός έδρας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του κόσμου του Αιγίου. Μάλιστα μετά την λήξη του αγώνα μερίδα οπαδών κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια του Σταδίου του Αιγίου με απειλητικές διαθέσεις.
Τα συνθήματα και οι διαμαρτυρίες ήταν όλες προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και στο τεχνικό τιμ, ενώ ορισμένοι προσπάθησαν να προπηλακίσουν τους παίκτες της Αιγιώτικης ομάδας.
Συγκεκριμένα, τα πυρά στράφηκαν στον Νικήτα Μαλλιάκα, που σύμφωνα με τα όσα του καταλόγιζαν ήταν ο υπαίτιος για τα δυο λάθη, από τα οποία προήλθαν τα γκολ του Βύζαντα. Μάλιστα, η αστυνομική δύναμη παραμένει έξω από τα αποδυτήρια και προσπαθεί να επιβάλει την τάξη, καθώς παραμένουν μέσα στα αποδυτήρια παίκτες του Αιγίου.
Μια ώρα μετά την λήξη του αγώνα παραμένουν οι οπαδοί στο έξω από το γήπεδο του Αιγίου… πικραμένοι για την ήττα της ομάδας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ποδοσφαιριστές Ιορδανίδης και Πελέκης, οδηγήθηκαν από την πίσω πόρτα του γηπέδου, ώστε να μην πέσουν στην αντίληψη του κόσμου.
Λιγομίλητος όπως αναμενόταν άλλωστε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Δημήτρης Σπανός, είπε για το παιχνίδι, αλλά και στο ερώτημα του αν θα συνεχίσει στον πάγκο των «μελανολεύκων»: «Κανένας δεν θα μπορούσε να προδικάσει ότι η ομάδα θα έχανε από τον Βύζαντα και θα είχε αυτή την εξέλιξη ο αγώνας. Δεν ήμασταν καλοί και ουσιαστικά μετά το 0-1 είχαμε τελειώσει.
Θεωρώ άδικη την επίθεση του κόσμου προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, διότι, όλη η ευθύνη είναι δική μου. Τα παιδιά προσπάθησαν να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο.
Εγώ ότι ήταν να πω στην διοίκηση το είπα την περασμένη Κυριακή. Από εδώ και πέρα είναι αποκλειστικά στο χέρι της διοίκησης το τι θα πράξει».
Πάντως ο Αιγιώτης προπονητής έριξε το μπαλάκι… στην διοίκηση του Παναιγιαλείου, για το αν θα συνεχίσει στην ομάδα, ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, να πειστεί ο ίδιος να συνεχίσει αφού φαίνεται να έχει πάρει την απόφασή του να αποχωρήσει.

ΕΧΑΣΕ KAI Η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παράλληλα, κερδισμένος είναι και ο Απόλλων Σμύρνης αφού όλοι οι πρωτοπόροι είχαν απώλειες βαθμών και σε συνδιασμό με τη δική του νίκη με 2 -1 επί της Παναχαϊκής, κατάφερε και μπήκε στο κόλπο της ανόδου, αφού είναι δύο βαθμούς πίσω από την πρώτη Ρόδο και έναν από τη δεύτερη Παναχαϊκή. Στο σκορ προηγήθηκε με πέναλτι του Καραγιάννη η Παναχαϊκή , ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» γύρισε και πήρε το αποτέλεσμα με γκολ του Συρίγου κεφαλιά στο 32’ και με σουτ του Λαζανά στο 78’ Η Παναχαϊκή τερμάτισε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ακπαρίδη στο 60’ ενώ αποβλήθηκε του γηπέδου και ο τεχνικός της Πατρινής ομάδας Ηλίας Φυντάνης

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Καρούλιας): Κατσούλης, Κύργιας, Αρχοντούλης, Καραδέμητρος, Μπούκας (46' Βέρμπης), Λαζανάς, Κωνσταντίνου, Καπράνας, Μπούμπας, Συρίγος, Κουσταλέλλης.
Παναχαϊκή: (Ηλίας Φυντάνης): Χάχαλης, Πάνος, Κοιλιάρας, Λαμπρόπουλος, Ακπαρίδης, Κορδονούρης, Λουμπαρδέας, Ντίνας, Ουρτάδο, Κυβελίδης, Καραγιάννης.

Οί άλλοι αγώνες

Απόδραση από την Κρήτη με ισοπαλία με σκορ 1 - 1 έκανε η Κόρινθος στην κόντρα της με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Η ομάδα της Χερσονήσου είχε προβάδισμα στο σκορ στο 28' με φάουλ του Βλάχου , ενώ για την ομάδα του Ισθμού ισοφάρισε στο 84' ο Καφαντάρης με σουτ
Χερσόνησος (Άγγελος Βαρδάκης): Μουντράκης, Τζιράκης, Αραβιάκης, Αριστεινίδης, Ανωγειαννάκης, Φιλιππάκος, Χαλκιαδάκης, Βλάχος, Μασέλης, Μυλωνάς, Περάκης.
Κόρινθος (Νίκος Κουρμπανάς): Αρχοντάκης, Φραγκάκης, Τσιλής, Παπαευθυμίου, Ψυχογιόπουλος, Νικολάου, Ντόμας, Ζάρκος, Παυλίδης, Καφαντάρης, Ιακωβάκης.

Στο Πύργο ο Πανηλειακός επικράτησε με 1 – 0 με σούτ του Θωνιάτη στο 9’ του Κεραυνού Κερατέας που στο 34’ είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Λυκούδη
Πανηλειακός (Γιώργος Τόγιας): Μανωλόπουλος, Αντωνόπουλος, Κολόκας, Κοτσώνης, Μπράβος, Παπαγεωργίου (60' Τσουκαλάς), Τσουλάκος, Θωνιάτης, Βλαστός, Δούλος, Νικολόπουλος.
Κεραυνός Κερατέας (Δημήτρης Τσιαούσης): Παλιγγίνης, Μπάτσος, Τριανταφύλλου, Λαζουράς, Γεωργακόπουλος, Αναγνώστου, Ανδρίκος (20' Κουτρομάνος), Λυκούδης, Αλεξιάδης, Γκεμίσης, Αμανατίδης.

Το Αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ της Αγίας Παρασκευής και του ΠΑΟ Ρουφ έλειξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Με ένα σουτ του Καραχάλιου στο 44' ο Αίας Σαλαμίνας επικράτησε με 1 – 0 του Ασπρόπυργου. Ο ίδος παίκτης στο 86' έχασε πέναλτι, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε άουτ

Με δύο γκολ του Μπαξεβάνη στο 71' και στις καθυστερήσεις (94') ο Πλατανιάς Χανίων επικράτησε με 2 – 0 του Ηρακλή Ψαχνών

Τέλος αύριο Δευτέρα, η Ρόδος έχει μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από τους διώκτες της, αφού παίζει με τα Χανιά και βρίσκεται ήδη στην κορυφή με έναν βαθμό, διαφορά από τους δεύτερους Βύζαντα Μεγάρων και Παναχαϊκή.



Τα αποτελέσματα:

Αγία Παρασκευή-ΠΑΟ Ρουφ                       0-0
Πανηλειακός-Κεραυνός Κερατέας               1-0
Απόλλων Σμύρνης-Παναχαϊκή                      2-1
Παναιγιάλειος-Βύζας Μεγάρων                    0-2
Ολυμπιακός Χερσονήσου-Κόρινθος             1-1
Αίας Σαλαμίνας-Ασπρόπυργος                      1-0
Πλατανιάς Χανίων-Ηρακλής Ψαχνών            2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. Ρόδος
12
14-9
22
2. Παναχαϊκή
13
16-9
21
3. Βύζας Μεγάρων
13
13-9
21
4. Πλατανιάς Χανίων
13
12-7
20
5. Κόρινθος
13
16-12
20
6. Απόλλων Σμύρνης
13
14-11
20
7. Παναιγιάλειος
13
12-12
20
8. Ηρακλής Ψαχνών
13
14-12
19
9. Αίας Σαλαμίνας
13
11-13
18
10.  ΠΑΟ Ρουφ
13
13-13
17
11. Πανηλειακός
13
7-8
15
12. Αγία Παρασκευή
13
13-14
15
13. Χανιά
12
10-14
15
14. Ασπρόπυργος
13
11-17
15
15. Ολυμπιακός Χερσονήσου
13
6-11
11
16. Κεραυνός Κερατέας
13
7-17
6