Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η Ανασκόπηση των γεγονότων του 2010, της χρονιάς που σε λίγες ώρες μας αφήνει… όπως τα κατέγραψαν οι «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ( Α' μέρος)


Την καταγραφή των γεγονότων έκανε ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
3.- Από την ψηφοφορία , που έγινε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, για την ανάδειξη των καλύτερων ποδοσφαιριστών των ομάδων της Α' κατηγορίας Κορινθίας , κατά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, από την εφημερίδα το «ΣΗΜΕΡΑ» ο αρχηγός του Αστέρα Δερβενίου Γιώργος Βορινιώτης με 60 ψήφους αναδείχτηκε ο καλύτερος αμυντικός του πρώτου γύρου
στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας.
-Παρελθόν αποτελούν για τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου οι Χίσο, Πετούμενος και Γ. Γιαννόπουλος.
- Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Ξυλοκάστρου, ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου επικράτησε με 4-0 του Αστέρα Δερβενίου.
- Δύο νεκροί στην Πατρών- Κορίνθου στην Ακράτα.
Ο παραλιακός δρόμος, που συνδέει το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο καταρρέει σταδιακά καθώς η διάβρωση που προκαλεί η θάλασσα γίνεται ολοένα και πιο μεγάλη. Το πλέον επικίνδυνο σημείο βρίσκεται στην ευθεία μετά από την στροφή για Άνω Διμηνιό.
4.-
- Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος, υψώνει κραυγή αγωνίας για την εξαφάνιση των ακτών μας εξ’ αιτίας της διάβρωσης.
Η κατάσταση έγινε πλέον απελπιστική !!!
5.- Με απόφαση του Νομάρχη Κορινθίας κ. Νίκου Ταγαρά, ορίστηκαν οι Αντινομάρχες και Πρόεδροι των αντίστοιχων Νομαρχιακών Επιτροπών για το έτος 2010.
7.- Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πόλης του Δερβενίου τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.-
- Επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα απέστειλε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Α. Κλαδούχος, σχετικά με το σοβαρότατο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών . Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό , στους αρχηγούς των κομμάτων, τον αν. υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη, τους βουλευτές του νομού.
- Επιλεκτικές αποζημιώσεις στους αγρότες καταγγέλει ο Κ. Κόλλιας «Είναι πρόκληση προς τους ελαιοπαραγωγούς της Κορινθίας και ολόκληρης της χώρας η πρωτοβουλία της κυρίας Μπατζελή να χορηγήσει επιλεκτικά αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας, στην οποία τυγχάνει να εκλέγεται και σε γειτονικούς νομούς».
8.- Επιστολή προς τους δημάρχους της Κορινθίας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το σοβαρότατο θέμα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού, έστειλε ο δήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής.
9.- Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας διεξάγεται από χθες, 08/01 στην Γκούρα Κορινθίας, για θέματα σχεδιασμού και στρατηγικής.
- Έχασε στην Ελευσίνα με 3 – 0 ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου.
10.- ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ «ΔΕΞΙ» Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ Νίκησε με 1 – 0 και προσπέρασε τον Σαρωνικό Γαλατακίου.
-H «φανέλα με το Νο 3» στον Σταύρο Δήμα Νο 3 Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η οργανωτική αναδιάταξη της Ν. Δ. από τον Αντώνη Σαμαρά. Μια από τις επόμενες κινήσεις του θα είναι η οργανική ένταξη του Σταύρου Δήμα στο ηγετικό σχήμα του κόμματος.
13.- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο Δερβένι. Στενεύει η Ν. Ε. Ο. στο Δερβένι γιά 8 μήνες
-Οι πρώτες αντιδράσεις για τον Καλλικράτη στην Κορινθία που προβληματίζει| «Μέτωπο» στον Κορινθιακό θέλουν στα Καλάβρυτα και Δήμο Ανατολικής Αιγιαλείας στην Ακράτα
-ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ : "Επιδρομή ενάντια στην οικοδομή και την ακίνητη περιουσία εξαπολύει η κυβέρνηση παρά την οικονομική κρίση
-Νέες Τιμές Διοδίων Τελών Ολυμπίας Οδού Κατηγορία Περιγραφή Νέα Τιμή Διοδίου Υφιστάμενη Τιμή Διοδίου Δίκυκλα, Τρίκυκλα 2.00 € 1.90 € , Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ. 2.90 € 2.80 € , Οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. 7.20 € 7.00 €
15.- Συνελήφθησαν έμποροι με 10 κιλά χασίς στο Ξυλόκαστρο.
-Συνελήφθησαν οι ληστές της Λυκοποριάς. Πάνω από 100 κλοπές, στην περιοχή των Μεσογείων και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Αττικής αλλά και στην επαρχία, είχε διαπράξει τους τελευταίους μήνες σπείρα Αλγερινών κακοποιών , οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ
16.- Ραντεβού των αγροτών της Αχαϊας για μπλόκο στο Αίγιο. Με αποκλεισμό της Πελοποννήσου προειδοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιανουαρίου, θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των Εθνικών Οδών των μεγάλων πόλεων , όπως αποφάσισαν στην Παμπελοποννησιακή σύσκεψη στην Ηλεία.
- Άνοστη ισοπαλία στο Κιάτο ο Αστέρας Δερβενίου
1 -1 με την Αναγέννηση που ανακοινώνει ότι έλυσε τη συνεργασία του με τον Θοδωρή Ζήση, ο οποίος συνεχίζει στον Ατρόμητο Αθηνών.
- Ο Πανευρωστινιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο γειτωνικό ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας , καθώς στην πρεμιέρα του Β' γύρου ( 14η αγωνιστική) επικράτησε με 3 - 0 , μέσα στη Λυκοποριά της τοπικής Α.Ο.Λ. .
18.- Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στον Κορινθιακό
Έγινε αισθητός σε Πάτρα , Δερβένι και Αθήνα.
20.- Ανυποχώρητοι οι αγρότες ετοιμάζονται και για τον Ισθμό.
-Μέσα στον επόμενο μήνα από ότι όλα δείχνουν το πρακτορείο του ΚΤΕΛ της Βόχας στην οδό Κολιάτσου στην Κόρινθο δεν θα είναι πλέον εκεί και οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται στο πρακτορείο του Άργους στην Εθνικής Αντίστασης η στον κεντρικό σταθμό του ΚΤΕΛ.
- Ο πιο επικίνδυνος δρόμος η Κορίνθου - Πατρών
Σε αυτό το τμήμα συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, ειδικά από το 88ο έως το 145ο χιλιόμετρο (περιοχή Δερβένι), καθώς και στο 194ο χιλιόμετρο, κοντά στο Αίγιο.
21.- Στο... μικροσκόπιο των σεισμολόγων έχει μπει το ρήγμα του Κορινθιακού κόλπου μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας
-Σε ακόμα μία μεγάλη επιτυχία που έχει να κάνει με εμπόριο ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν σήμερα το απόγευμα οι αστυνομικοί του ΑΤ Ξυλοκάστρου. Αφού χρησιμοποιήθηκε αστυνομικός δόλωμα του εν λόγο τμήματος… Συνελήφθη μία ανήλικη και ένας 23χρονος για εμπόριο χασίς. Κατασχέθηκαν 7 κιλά χασίς! Ερευνάται η συμμετοχή τους για παρόμοιες ενέργειες.
-Την ενοποίηση των 7 Νομών της Πελοποννήσου σε ενιαία Περιφέρεια, πρότεινε χθες, μιλώντας στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, η Ντόρα Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός τόνισε ότι: «Δεν νοείται Πελοπόννησος χωρίς Πάτρα και Ολυμπία.
22.- Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος η συνάντηση των Δημάρχων της παραλιακής Κορινθίας με την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη για το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και των έργων που απαιτούνται και για τα οποία πρέπει να συμβάλει οικονομικά η πολιτεία.
- Νέα σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ στη Φωκίδα Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 3.00 τα ξημερώματα, σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος. Εξακολουθούν να «χορεύουν». Δεύτερη ισχυρή δόνηση ίδιου μεγέθους στην περιοχή τα ξημερώματα, μέσα σε τέσσερις ημέρες, «υποδεικνύει» ζεύγος σεισμών. Ισχυρός μετασεισμός λίγα λεπτά αργότερα. Δύο ισχυροί σεισμοί το μεσημέρι και δεκάδες μικρότερες δονήσεις το τελευταίο επταήμερο.
- Λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο Νομού Κορινθίας διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
Από το 1ο χλμ. έως το 17,00 χλμ. Επ.Ο. Γκούρας – Δερβενίου, από το 20ο χλμ. και άνω χ/θ της Ε.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων.
27.- ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Βροχερός είναι ο καιρός στο Δερβένι , ενώ απότα 200 μέτρα και πάνω χιωνίζεί . Η θερμοκρασία στην πόλη του Δερβενίουείναι στους 6 βαθμούς C. . Oi οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί στο οδικό δίκτυο του Δήμου και ιδίως από Δερβένι προς Ευρωστίνη - Φενεό , Δερβένι προς Πύργο.
-Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΤΖΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Στις 6:30 σήμερα το απόγευμα ο νυν Δήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής, ανακοίνωσε σε μεγάλη συγκέντρωση σε κέντρο του Ξυλοκάστρου ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές στον διευρυμένο δήμο Δυτικής Κορινθίας που αναμένεται να γίνει. Α. Κλαδούχος : «Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση του δημάρχου Ξυλοκάστρου Αντώνη Κλαδούχου όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την υποψηφιότητα του δημάρχου Ευρωστίνης Νίκου Κουρτζή για τον διευρυμένο δήμο Δυτικής Κορινθίας.
- Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν 49 μαθητές λυκείου και πέντε καθηγητές, όταν το λεωφορείο τους με προορισμό την Αθήνα, ακινητοποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας, στο 18ο χιλιόμετρο του δρόμου Καλαβρύτων - Διακοπτού. Μόνο ένας μαθητής χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Αιγίου, για προληπτικούς λόγους.
29.- Μία ομάδα αγροτών από το Ξυλόκαστρο, οι οποίοι και αποτελούν την συντονιστική επιτροπή λεμονοπαραγωγών της περιοχής έφτασαν σήμερα στη νομαρχία προκειμένου να θέσουν το πρόβλημα που τους απασχολεί που δεν είναι άλλο από το ότι το προϊόν τους (λεμόνι) παραμένει αδιάθετο!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ2.- Παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών τα Ροζενά γιόρτασαν σήμερα την πολιούχο τους Υπαπαντή του Χριστού, στον εορτάζοντα περικαλλή ναό του χωριού που φέτος συμπληρώνονται 82 χρόνια από τη θεμελίωσή του – όπου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία.
- Ο Κάρολος Παπούλιας, επανεξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για δεύτερη φορά, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία συγκεντρώνοντας 266 ψήφους. έχοντας την στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, αλλά και την δήλωση "παρών" από τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
4.- Την οροφή του σούπερ μάρκετ "LIDΙ", στο Καμάρι παραβίασαν χθες το βράδυ άγνωστοι δράστες, οι οποίοι μπήκαν στο χώρο που είναι το χρηματοκιβώτιο. Απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και με τροχό διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
6.- Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το σχέδιο Καλλικράτης ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Αιγείρας, Π. Γιαννούλης με στελέχη της παράταξής του «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», της συμπολίτευσης αλλά και πολίτες τόσο από τους Δήμους Αιγείρας και Ακράτας ... αρνούνται το Αίγιο.
9.- Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της Ακράτας όταν 26χρονος αλλοδαπός έχασε το έλεγχο του οχήματος του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες.
- Πολλές πληροφορίες κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, οι οποίες αναφέρουν ότι ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Δημήτρης Σκούρας, αναμένεται να ανακοινώσει την κάθοδό του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές για τον διευρυμένο Δήμο Δυτικής Κορινθίας
11.- Με μεγάλη λαμπρότητα το Ξυλόκαστρο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Βλάσιο στον εορτάζοντα μητροπολιτικό ναό της πόλεως. Κατά την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Επισκόπου Ωλένης (Ηλείας) κ.κ. Αθανασίου.
17.- Τις πρωινές ώρες της Τρίτης στο Δ.Δ. Ρεθίου Ξυλοκάστρου συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές του νομού Κορινθίας. Ενοχλημένος ο Κλαδούχος από τη υποψηφιότητα Κουρτζή.
21.- Νέφος σκόνης έπνιξε το Δερβένι ! Σχεδόν μηδενική ορατότητα στο κέντρο του Δερβενίου.
26.- Σχετικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν και φέρνουν την Αρμονική Ανάπτυξη να έχει συμφωνήσει για κοινή κάθοδο με το συνδυασμό του κ. Κουρτζή, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν αληθεύουν.

ΜΑΡΤΙΟΣ1.- Υποψήφιος Δήμαρχος ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος για τον δήμο Ξυλοκάστρου.
- ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΤΖΗΣ: ΟΥΤΕ ΒΙΑΣΤΗΚΑ ΟΥΤΕ ΥΠΑΝΑΧΩΡΩ
3.- Χωρίς επιδοτήσεις 170.000 αγρότες
Όσοι αγρότες εισπράττουν ως επιδότηση κάτω από 200 ευρώ τον χρόνο χάνουν αυτό το δικαίωμα, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με βάση κοινοτικό κανονισμό.
8.-Σεισμός στο Αίγιο. Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας στις 15.12 το απόγευμα. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 25χλμ ανατολικά της Ναυπάκτου και έγινε αισθητός στην Πάτρα , την Ναύπακτο και στο Αίγιο και στις γύρω περιοχές.
12.- Στις 5:35 το πρωί σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 Ρίχτερ- στο Κορινθιακό, 7 χλμ βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου και 14 χλμ. βορειοδυτικά του Κιάτου. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5χλμ.
18.- Οι δήμαρχοι Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος και Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής επανέφεραν το θέμα με την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, στη προχθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ με δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.
- Αρχίζει από αύριο ( Παρασκευή) στις 8 το πρωί και για 10 ημέρες , δοκιμαστικά , η μονοδρόμηση εναλλάξ τμήματος της ΠΕΟ Κορίνθου-Πατρών ( οδός Γεωργίου Μπαλή) στο κέντρο του Δερβενίου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωστίνης
24.- Αίσιο τέλος για τον 68χρονο από το Μελίσσι του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από την Κυριακή το απόγευμα. Βρέθηκε τελικά την Τρίτη το μεσημέρι (στις 12:00) από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο 113ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού.
25.- Με την δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου , την επιμνημόσυνο δέηση , την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων Πεσόντων και την μαθητική παρέλαση , περατώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δερβένι , παρουσία των αρχών της πόλεως.
26.- Ασθενείς σεισμικές δονήσεις γίνονταν αισθητές καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Πάτρα και σε γειτονικές περιοχές. Οι δονήσεις αυτές συνοδεύονταν και από υπόκωφη βοή, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους
29.- Κινδυνεύουν να πλημυρίσουν σπίτια μετά το ρήγμα στη βάση της λιμνοδεξαμενής των Πιτσών.
30.- Παρέμβαση Μπεγλίτη γιά τα δρομολόγια του ΟΣΕ στο Δερβένι.
-Τα έργα της ΝΕΟ στην Ευρωστίνη έχουν ξεσηκώσει τη δημοτική αρχή και τους δημότες. Για το λόγο αυτό ο δήμος Ευρωστίνης έκλεισε Τρίτη 30 Μαρτίου και ώρα 11.00 , τη συμβολή των οδών Χελυδορέου και ΠΕΟ, στο Δερβένι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ6.- 3.000 κροτίδες κατάσχεσαν οι αστυνομικοί του Ξυλοκάστρου Τις περισσότερες κροτίδες και αυτή τη χρονιά (τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή) κατάσχεσαν οι αστυνομικοί του Ξυλοκάστρου. Συνέλαβαν το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα έναν ιδιοκτήτη περιπτέρου στο Ξυλόκαστρο με σχεδόν 3.000 κροτίδες.
- Λύθηκε το πρόβλημα με τον ΟΣΕ στο Δερβένι
- Το Γαλαξίδι "χόρεψε" (Πασχαλιάτικα) με 4,1 και 3 Ρίχτερ Στους δρόμους έβγαλε ο Εγκέλαδος τους κατοίκους του Γαλαξιδίου. Ξημερώματα της δεύτερης μέρας του Πάσχα σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών της ώρας δύο σεισμικές δονήσεις.
16.- Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ
17.- Ανατροπή την δωδεκάτη ώρα συντελέστηκε τελικώς στον Καλλικράτη καθώς στην Κορινθία ο σχεδιασμός έκλεισε στους 6 Δήμους, αφού μετά τον πέμπτο δήμο της Νεμέας (η οποία έμεινε μόνη της), "έσκασε" και ο Δήμος Βέλου - Βόχας.
19.- Στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ νικητής ο Παπαμιμίκος
Συνολικά ψήφισαν 43354 με τα λευκά και τα άκυρα να είναι 929. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έλαβε 23795 ψήφους, παίρνοντας το 56,1% των ψήφων και ο Κώστας Χατζής 18653 με το 43,9%.
- ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ο σταθμός τουριστικής αστυνομίας Ξυλοκάστρου και οι αστυνομικοί σταθμοί Πιτσών καιΙ Τρικάλων
21.- Στους αγώνες πετοσφαίρισης κοριτσιών Δημοτικών Ν.Κορινθίας κατά το σχολικό έτος 2009-2010 με τη συμμετοχή μαθητριών Ε’ κ. ΣΤ΄τάξης που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998-1999-2000 το Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου ύστερα από μια εξαιρετική παρουσία κατέκτησε την πρώτη θέση.
23.- Ο Αρ. Δουλαβέρας Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
27.- Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Δυτικής Κορινθίας ο Δημήτρης Σκούρας.
- Ξεσηκώνονται οι επιχειρηματίες στο Ξυλόκαστρο
Τα έργα στην παραλιακή της πόλης του Ξυλοκάστρου που δε λένε να τελειώσουν κάνουν τους καταστηματάρχες να αγανακτούν αφού βλέπουν να χάνουν ουσιαστικά τουλάχιστον τη μισή καλοκαιρινή σαιζόν.
28.- Ανακοινώθηκε τελικά πριν λίγο ο χάρτης του Καλλικράτη με αρκετές εκπλήξεις. Η Κορινθία χωρίστηκε σε 6 Δήμους εξέλιξη που δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το σενάριο που είχε διαρρεύσει προ 10 ημερών για 6 Δήμους αποδείχτηκε σωστό. Και το όνομα αυτού… Δήμος Ευρωστίνης με έδρα το Ξυλόκαστρο ο νέος δήμος Ευρωστίνιοι οι Ξυλοκαστρίτες ..Πολύ φασαρία για το ΤΙΠΟΤΑ . Πως κάνετε έτσι βρε παιδιά. Το όνομα σας πείραξε αν ο δήμος της Δυτικής Κορινθίας , όπως εγώ τον ονομάζω , θα λέγεται ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ… και δεν θα λέγεται Δήμος Ξυλοκάστρου? Ο Φενεός θύμα πολιτικού «μαγειρέματος» Ο Φενεός που θα μπορούσε να «δέσει» αναπτυξιακά με το νέο Δήμο Ευρωστίνης (που θα έχει πρωτεύουσα το Ξυλόκαστρο) καθώς αποτελεί ουσιαστικά προέκταση της συγκεκριμένης περιοχής, δόθηκε (μάλλον ως αντάλλαγμα) στο Κιάτο.
30.- Οι επτά αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις Οι 57 Νομαρχίες και τα 19 Επαρχεία καταργούνται και αντικαθίστανται από 13 αιρετές Περιφέρειες και οι 13 κρατικές Περιφέρειες αντικαθίσταται με τη σειρά τους από 7 αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

ΜΑΙΟΣ
1.- Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ , να τον προϋπαντήσαμε παιδιά , στην εξοχή. Δώρα στα χέρια του πολλά και όμορφα κρατεί και τα μοιράζει γελαστός σε όποιον του ζητεί. Φέρνει τραγούδια και χαρές , λουλούδια και δροσιά και μυρωδάτη φόρεσε ωραία φορεσιά.
4.- Εντός της θαλάσσιας περιοχής στη παραλία του Μελισσίου ανασύρθηκε σήμερα το απόγευμα (18:00) νεκρός ένας 25χρονος αλλοδαπός ο οποίος και διακομίσθη στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά ήταν ήδη αργά.
6.- Νίκος Κουρτζής: «Θα είμαι υποψήφιος για δήμαρχος του ενιαίου δήμου ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ –ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ…Δεν ενδιαφέρομαι για καμία άλλη θέση ..»
Προτείνει την ονομασία δήμος «Δυτικής Κορινθίας», εάν συμπεριληφθεί ο Φενεός.
7.- ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου Σε βαρύ πένθος και υπό την επήρεια του σοκ της περασμένης Τετάρτης η χώρα κηδεύει τα θύματα της άγριας δολοφονικής ενέργειας στη Marfin. Σήμερα το μεσημέρι στην πατρίδα της στο Αίγιο, κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου.
8.- Απεβίωσε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής της Παιδιατρικής, Νικόλαος Ματσανιώτης. Όπως ανακοινώθηκε από την Ακαδημία, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ο Νικόλαος Ματσανιώτης γεννήθηκε στο Κιάτο το 1925.
10.- Μαθήματα αυτοδιοίκησης απο την αντιπολίτευση του Ξυλοκάστρου Μπορεί να μην τα κατάφερε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης αλλά ο Βλάσσης Αλογογιάννης αφήνει πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη. Ενωσε τον χώρο του με την πρωτοβουλία που πήρε και οδήγησε Ξυλόκαστρο και Δερβένι σε μία μοναδικό για την Κορινθία αυτοδιοικητικό πείραμα.
12.- Ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος με δήλωση του ανακοίνωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma Virus του Ξυλοκάστρου ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του και δεν συμμετέχει στην διαδικασία για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές για τον διευρυμένο δήμο Ευρωστίνης.
- Ανακοίνωση Δ. Σκούρα και Κ. Κλωνή για τις προκριματικές διαδικασίες στη Δυτική Κορινθία
Ο κύριος λόγος της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου είναι η συμφωνία των δύο έτερων υποψηφίων να πάρει μέρος στην εκλογική αυτή διαδικασία επιλογής και ο Δήμος Ευρωστίνης.
- Με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου 11 φορείς του Δήμου Αιγίου, τάσσονται κατά της δημιουργίας δύο Δήμων στο Αίγιο και κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου στην Αιγιάλεια, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης
14.- Δ. Σκούρας: «Απάντηση στους αυθαίρετους ταμπελοποιούς»Σε δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δ. Σκούρας αναφέρει: «Η προκριματική διαδικασία που συλλογικά δρομολογήσαμε στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου από τον χώρο της ευρύτερης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αντιπολίτευσης, είναι πρωτόγνωρη.
17.- ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Νέα αρχή korinthiakoi-orizontes.blogspot.com
Σημερα ξεκινάει η λειτουργία του blog μας "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" το οποίο είναι blog ενημέρωσης καιπεριέχει ενδιαφέρουσες ειδήσεις θέσεις . απόψεις και δραστηριότητες από το Δερβένι , την Δυτική Κορινθία και όχι μόνο.
(Συνεχίζεται)