Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν άφησαν την τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη


Με την τέλεση θείας λειτουργίας στους Κήπους του Εβρου, έληξε τελικά η προσπάθεια της Οργάνωσης "Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας", να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και να τελέσει εκεί θεία λειτουργία.
Η επίσκεψη ματαιώθηκε χθες το απόγευμα, όταν ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Κρις Σπύρου, έλαβε επιστολή από τον Τούρκο πρέσβη   στην Αθήνα, με την οποία η τουρκική κυβέρνηση δεν επέτρεπε την επίσκεψη και την τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, χαρακτηρίζοντας τις προθέσεις των μελών της οργάνωσης ως προκλητικές.
Κατόπιν αυτού, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της "Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας" αποφάσισαν να μην μεταβούν στην Πόλη, προκειμένου να μη δώσουν την ευκαιρία στην τουρκική κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι η προσευχή συνιστά πρόκληση και μπορεί να βλάπτει την ακεραιότητα της χώρας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σπύρου, το θέμα θα αναλάβουν τώρα οι νομικοί σύμβουλοι της Οργάνωσης. "Το επόμενο ραντεβού, είπε, θα είναι στο Στρασβούργο και στο αρμόδιο δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα".