Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Αστυνομική επιχείρηση και συλλήψεις στην Κορινθία



Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση το Σάββατο για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας και την εξιχνίαση αδικημάτων με στοχευμένους ελέγχους-έρευνες σε διάφορες περιοχές και κυρίως σε καταυλισμούς στα Εξαμίλια και στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί διωκόμενοι με καταδικαστικές αποφάσεις.

Μια γυναίκα, διότι σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν αποξηραμένα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 82 γραμμαρίων, καθώς επίσης και δύο γεμιστήρες πιστολιών των 9mm & 7.65 mm.

Επίσης κατασχέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο-καραμπίνα την οποία η ανωτέρω κατείχε νόμιμα, πλην όμως βρέθηκε κρεμασμένη με καρφί στον τοίχο της οικίας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Ένας ημεδαπός, διότι σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν, α) η μία 19 ναρκωτικά χάπια άνευ ιατρικής συνταγής και β) ηρωίνη τύπου βραχάκι βάρους 2 γραμμαρίων περίπου, ενώ στην αυλή της οικίας της βρέθηκε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 16-08-2010 στα Μέγαρα.

Μια ημεδαπή διότι στην θέα των αστυνομικών διέφυγε κρατώντας μια θήκη κυνηγετικού όπλου η οποία περιείχε μια καραμπίνα. Όπως εξακριβώθηκε πρόκειται για όπλο που είχε κλαπεί την 24-03-2007 στους Αγίους Θεοδώρους και η κλοπή αυτής είχε καταγγελθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ένας άνδρας, διότι σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια, ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι, ενώ στην αυλή της οικίας του βρέθηκε ένα δίκυκλο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 09-06-2010 στο τμήμα Βραχατίου.

Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ