Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Σε εξέλιξη η "έξοδος" των αδειούχων του Αυγούστου


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί το πρώτο κύμα της εξόδου από το "κλείνον άστυ" των αδειούχων του Αυγούστου, παρά τις δυσκολίες, που έχει προκαλέσει η απεργία των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε καύσιμα.
Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι από τα ξημερώματα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την εξασφάλιση καυσίμων, πολλοί ταξιδιώτες είναι ακόμη ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το αν θα πρέπει να ξεκινήσουν για τον προορισμό τους, ιδίως αν αυτός είναι αρκετά μακρυά από την Αθήνα.
Αντίθετα αυξημένη είναι η κίνηση στα πρακτορεία των ΚΤΕΛ, όπου χιλιάδες εκδρομείς προτίμησαν τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στην επαρχία και τα παραθεριστικά κέντρα. Όσον αφορά το θέμα της έλλειψης καυσίμων, είπε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα», καθώς «το ΚΤΕΛ αυτοτροφοδοτείται», έχει δηλαδή δικά του καύσιμα.
Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς του ΟΣΕ, αν και το πρωί ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Οργανισμού στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης, λόγω τηλεφωνήματος αγνώστου για την ύπαρξη βόμβας στο συρμό.