Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

"Πρόωρος τελικός"

Αργεντινή - Γερμανία

Κάτι σαν τελικός είναι η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αργεντινή και Γερμανία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σήμερα στις 5 το απόγευμα όλα τα βλέμματα θα πέσουν πάνω στους 22
ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εκπροσωπούν δύο εντελώς διαφορετικά στιλ και σχολές ποδοσφαίρου. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θέλει να συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση ενός ακόμη Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή, αυτή τη φορά ως τεχνικός. Οι Γερμανοί βρίσκονται στον έβδομο ουρανό μετά το 4-1 επί της Αγγλίας, ένα αποτέλεσμα που τόνωσε την αυτοπεποίθησή τους. Ο Γιόακμι Λεβ δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει το 4-5-1, που γίνεται 4-3-3 όταν η Γερμανία βρίσκεται στην επίθεση. Η παρουσία των Μίλερ και Ποντόλσκι δεξιά και αριστερά του Κλόζε αυξάνει τη δύναμη πυρός, ενώ πολλά έχουν στηριχθεί στην παρουσία των Οζίλ, Σβαϊνστάιγκερ και Κεντίρα στο χώρο του κέντρου. Προβάδισμα της Αργεντινής δείχνει η προϊστορία, με την «αλμπισελέστε» να έχει 8 νίκες, έναντι 5 των «πάντσερ», ενώ άλλα 5 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του 1986 (3-2 η Αργεντινή) και του 1990 (1-0 η Γερμανία). Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ραβσάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Στις 9 το βράδυ αναμετρώνται στο «Έλις Παρκ» του Γιοχάνεσμπουργκ η Ισπανία και η Παραγουάη για τρίτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου-τέταρτη φορά γενικώς -με τους «φούριας ρόχας» να έχουν νικήσει την στο Μουντιάλ της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας με 3-1 τους Παραγουανούς ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας είχαν αναδειχθεί-όπως και στο φιλικό του 2002- ισόπαλοι 0-0. Οι Ισπανοί που έχουν ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από την πρόκριση εναντίον των Πορτογάλων και θέλουν να συνεχίσουν ανάλογα την πορεία τους σε αυτό το Μουντιάλ. Η απουσία του κεντρικού αμυντικού, Ραούλ Αλμπιόλ είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αλλά οι λύσεις υπάρχουν στην συγκεκριμένη θέση. Το συνεχόμενο ντεφορμάρισμα του Φερνάντο Τόρες ίσως αναγκάσει τον εκλέκτορα των Ισπανών να προτιμήσει τον Φερνάντο Γιορέντε.
Στην Παραγουάη ξέρουν πως ότι και να συμβεί στον προημιτελικό με τους Ίβηρες θα έχουν γράψει ιστορία καθώς αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν σε προημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο προπονητής της Παραγουάης, Ζεράρδο Μαρτίνο έχει αμφίβολο τον αριστερό του μπακ, Αουρελιάνο Τόρες αλλά βλέπει τον βασικότατο μέσο, Βίκτορ Κάσερες να επιστρέφει από τιμωρία. Διαιτητής της μεγάλης αναμέτρησης του «Έλις Παρκ» θα είναι ο Κάρλος Μπατρές από την Γουατεμάλα.
Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν από την ΝΕΤ