Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Διακοπτό: Χάθηκαν στο δάσος και “επιστράτευσαν” την Πυροσβεστική

 Αχαΐα: Χάθηκαν στο δάσος και “επιστράτευσαν” την Πυροσβεστική 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία “επιστρατεύθηκε” προκειμένου να εντοπίσει και να οδηγήσει σε ασφαλές σημείο δύο άτομα, τα οποία, ενώ πεζοπορούσαν σε δασική περιοχή, στο Διακοπτό Αχαΐας, χάθηκαν.

Οι δύο πεζοπόροι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έχασαν τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να βρουν το δρόμο της επιστροφής. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Επί τόπου έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, που εντόπισαν τους δύο πεζοπόρους και έδωσαν αίσιο τέλος στην περιπέτειά τους. Τους δύο πεζοπόρους παρέλαβε στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αναβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου, Ανδρίτσαινας, Κρεστένων και Φιλιατρών

 Αναβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου, Ανδρίτσαινας, Κρεστένων και Φιλιατρών 

Η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Κρανιδίου, Ανδρίτσαινας, Κρεστένων και Φιλιατρών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείου Υγείας.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, και ο

Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία με κεραυνούς και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τα ισχυρά φαινόμενα και πότε θα υποχωρήσουν

 Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία με κεραυνούς και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τα ισχυρά φαινόμενα και πότε θα υποχωρήσουν 

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιουλίου έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουλίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Δύο μέρες Τετάρτη και Πέμπτη θα αλλάξει ο καιρός στη χώρα μας, και περιμένουμε και καταιγίδες, λέει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Euro 2024: Τα ζευγάρια των προημιτελικών - Το πανόραμα του Euro 2024 - Πρόγραμμα και αποτελέσματα

 Euro 2024: Τα ζευγάρια των προημιτελικών  

Ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Εuro 2024 και πλέον τη σκυτάλη παίρνουν οι αγώνες των προημιτελικών που θα γίνουν το διήμερο 5-6 Ιουλίου. 

Η Ισπανία θα αναμετρηθεί με την οικοδέσποινα Γερμανία και η Γαλλία θα βρεθεί στο δρόμο της Πορτογαλίας. Η Αγγλία θα αγωνιστεί απέναντι στην Ελβετία, ενώ η Ολλανδία θα αναμετρηθεί με την Τουρκία.

 

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Παρασκευή 5 Ιουλίου

19:00 Ισπανία-Γερμανία (1)

22:00 Πορτογαλία-Γαλλία (2)

Σάββατο 6 Ιουλίου

19:00 Αγγλία-Ελβετία (3)

22:00 Ολλανδία-Τουρκία (4)

Οι διασταυρώσεις στα ημιτελικά:

Τρίτη 9 Ιουλίου

Νικητής αγώνα 1 - Νικητής αγώνα 2

Τετάρτη 10 Ιουλίου

Νικητής αγώνα 3 - Νικητής αγώνα 4 

 

Το πανόραμα του Euro 2024 - Πρόγραμμα και αποτελέσματα

Το πανόραμα του Euro 2024 - Πρόγραμμα και αποτελέσματα 

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες και το πρόγραμμα του Euro 2024

Με το κεφάλι του Ντεμιράλ η Τουρκία νίκησε 2-1 την Αυστρία και θα βρει την Ολλανδία στον προημιτελικό του Σαββάτου (6/7)

 Αυστρία - Τουρκία 1-2: Με το κεφάλι του Ντεμιράλ 

Η Τουρκία με δημιουργό από κόρνερ του Γκιουλέρ και εκτελεστή με κεφαλιές τον Ντεμιράλ νίκησε την Αυστρία με 2-1 και προκρίθηκε στον προημιτελικό του Euro όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (6/7) στο Βερολίνο την Ολλανδία! Μείωσε ο Γκρέγκοριτς, μεγάλη απόκρουση ο Γκιουνόκ στην τελευταία φάση!

Στον εκπληκτικό ρυθμό του αγώνα στη Λειψία από το πρώτο δευτερόλεπτο, ήρθε το γκολ στο πρώτο λεπτό! Από κόρνερ του Γκιουλέρ και σύγχυση στην περιοχή της Αυστρίας ο Μερίχ Ντεμιράλ από κοντά άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ. Ήταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των νοκ άουτ του Euro,στο 57ο δευτερόλεπτο. 

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Πάμε να ζήσουμε το πάρτι της ζωής μας – Με Rock ‘n Roll βραδιά και Live Band στο Δερβένι . Μας προκαλεί η Ακαδημία ποδοσφαίρου Ευρωστίνης

 Μπορεί να είναι εικόνα κιθάρα, ποτό και κείμενο 

Μια αξέχαστη μουσική βραδιά, ένα πάρτι έτσι όπως όλοι ονειρευόμαστε να ζήσουμε προγραμματίζεται για τις 13 Ιουλίου στο Δερβένι Κορινθίας.

Οι λάτρεις του Rock and Roll θα απολαύσουν μουσική και πολύ χορό, από  τα hits των θρυλικών 5o’ s και LIVE BAND την εξαιρετική  Jitterbugs Rock n Roll.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η Ακαδημία Ευρωστίνης.

13 Ιουλίου στις 9μμ στο καφέ μπαρ AQUA 

Πάμε να ζήσουμε το πάρτι της ζωής μας.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ευρωστίνης σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό της που θα πραγματοποιηθεί στο AQUA Cafe-Bar στο Δερβένι
το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 9:00 μμ.
Σε μια Rock and Roll βραδιά με τους Jitterbugs Rock n Roll.
Σας περιμένουμε όλους!!!

Ρουμανία – Ολλανδία 0-3: Άνετα στους «8» οι «οράνιε»

 Ρουμανία – Ολλανδία 0-3: Άνετα στους «8» οι «οράνιε» 

Η Ολλανδία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη με τη Ρουμανία για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024. Οι «οράνιε» κέρδισαν 3-0 την αντίπαλό τους στο Μόναχο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσουν πλέον στους «8» τον νικητή του ζευγαριού Αυστρία – Τουρκία με έπαθλο ένα «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του θεσμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ρουμανία προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο να

Η μάχη του Λάλα: Όταν οι Έλληνες έδιωξαν από τον Μοριά τους Αλβανούς

lala-0 

Όσες και όσοι έχουν διαβάσει ελληνική ιστορία, έστω και ελάχιστη πέρα από τα σχολικά βιβλία, στο κεφάλαιο «Επανάσταση 1821», θα έχουν συναντήσει αναφορές στους περιβόητους Λαλαίους. Βέβαια οι αναφορές είναι μεμονωμένες και έχουν να κάνουν κυρίως με τη σκληρότητα και τις πολεμικές ικανότητες των Λαλαίων χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε αναλυτικά ποιοι ήταν οι Λαλαίοι, ποια ήταν η δράση τους κυρίως από τα Ορλοφικά ως την Επανάσταση του 1821 και πώς κατάφεραν Επτανήσιοι και Ηλείοι κυρίως, να τους αναγκάσουν να φύγουν για πάντα απ’ τον Μοριά απαλλάσσοντας τον Αγώνα από έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.

Λάλας Ηλείας - Πώς εποικίστηκε από Αλβανούς

Euro: «Κλειδώνουν» οι 8 των προημιτελικών / Στις 19:00 Ρουμανία-Ολλανδία και στις 22:00 Αυστρία-Τουρκία.

 Ρουμανία – Ολλανδία και Αυστρία – Τουρκία με ενισχυμένες αποδόσεις* από το Πάμε Στοίχημα

 Τα δύο τελευταία παιχνίδια της φάσης των «16» διεξάγονται σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στις 19:00 αρχίζει το ματς Ρουμανία-Ολλανδία και στις 22:00 ο αγώνας Αυστρία-Τουρκία. 

Η φάση των «16» του Euro 2024 ολοκληρώνεται σήμερα (2/7) με τη Ρουμανία να θέλει να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην Ιστορία της ποδοσφαιρικής της σχέσης με την Ολλανδία και την Τουρκία να ελπίζει να σβήσει τη μνήμη της τελευταίας της συνάντησης με την Αυστρία.

Δημοσιονομική βιωσιμότητα με κοινωνική συμμετοχή

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιονομική βιωσιμότητα με κοινωνική συμμετοχή

Στις εργασίες της 16ης  Ετήσιας Συνάντησης της Ομάδας Εργασίας των στελεχών των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων και των Ανεξάρτητων Δημοσιονομικών Θεσμών των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ εστιάζει το αφιέρωμα του νέου 78ου  τεύχους του Περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων «Επί του... περιστυλίου!». 

Αντικείμενο εργασιών της εν λόγω  Συνάντησης, που διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου, ήταν το