Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα, Θήβα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη - Τραυμάτισαν τον δήμαρχο Αλιάρτου

 roma-arthrou

Νέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης με δεκάδες Ρομά να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους  για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία και να στήνουν πύρινα οδοφράγματα σε Μέγαρα, Θήβα, Αλίαρτο, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στα Μέγαρα είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου μια ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Σύμφωνα με το thriassio.gr ομάδα Ρομά έσπασε τις τζαμαρίες λεωφορείου τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.

Επεισόδια σε Θήβα και Αλίαρτο - Τραυμάτισαν τον δήμαρχο Αλιάρτου



Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν και στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνίστησαν ομάδες Ρομά οι οποίες συγκξεντρώθηκαν στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» (όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς - Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου), στήνοντας οδοφράγματα και βάζοντας φωτιές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του 17χρονου.

Ήταν η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς - Θήβας έγινε μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθούσε την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Οι νεαροί Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα γεγονός που δημιούργησε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή




Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθούσε από απόσταση σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσει ένταση και τα επεισόδια επεκταθούν ανέφερε το tvstar.gr.

202311142008070613
202311142008055100

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το permissos.gr, σκηνές χάους εκτιλύχθηκαν στην Αλίαρτο το βράδυ της Τρίτης όταν ο δήμαρχος κ. Γιώργος Ντασιώτης επιχείρησε να προσεγγίσει τους συγκεντρωμένους Ρομά και να τους καθησυχάσει.

traymatismenos_dimarxos_aliartos
Ο τραυματισμένος δήμαρχος



Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος, οι συγκεντρωμένοι του πέταξαν αντικείμενα και μπουκάλια με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου για τις πρώτες βοήθειες.

Αποκλεισμένη η Χαλκίδα

Αποκλεισμένη ήταν περιοχή στην πόλη της Χαλκίδας από τις Καμάρες μέχρι τα ΚΤΕΛ από Ρομά που βρίσκονταν στην οδό Στύρων και άναψαν φωτιές σε λάστιχα που πήραν από παρακείμενο κατάστημα διαμαρτυρόμενοι για τον Θάνατο του 17χρονου από αστυνομικό στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Όπως μετέδωσε το eviathema,gr, η ομάδα των Ρομά πέταγε πέτρες και ότι άλλο εβρισκε μπροστά της στους περαστικούς αλλά και στους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο της διαμαρτυρίας. Η κυκλοφορία στην οδό Στύρων διακόπηκε όπως επίσης και στις παρακείμενες οδούς.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκε και στον οικισμό Αγίας Σοφίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 17χρονου στη Βοιωτία, μικρή ομάδα ατόμων απέκλεισε την οδό Πόντου και πέταξε λάστιχα και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Αργά το βράδυ της Τρίτης επικρατούσε ηρεμία, τόσο στην «Αγία Σοφία», όσο και στα Τσαΐρια, στον δήμο Θερμαϊκού, όπου νωρίτερα άναψαν φωτιές μέσα και γύρω από τον οικισμό. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να σβήσει τις φωτιές, ενώ τα άτομα, μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ., μπήκαν στον οικισμό.