Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 14/6-20/6 2021

  


Ουρανός

Δευτέρα, 14/6 στις 23:00







Ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό στην έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής, αφιερωμένο στην ομορφιά του νυχτερινού ουρανού, σε σκηνοθεσία Άλισον Μακάλπιν (Καναδάς- Χιλή, 2017). Μεταξύ ποίησης και επιστήμης, το ντοκιμα­ντέρ ξενυχτά με τους κυνηγούς πλανητών στα αστεροσκο­πεία της Ατακάμα και με τους κατοίκους της ερήμου, με­ταφέροντας τις ιστορίες, τους μύθους και τις υπαρξιακές αναζητήσεις τους.









Αϊνστάιν και Χόκινγκ (1/2)

Τρίτη, 15/6 στις 23:00







Ό Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν δύο από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα. Μέσα από το έργο τους έδωσαν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα της φυσικής για τον χρόνο, τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβα­νόμαστε το σύμπαν.













Έγκλημα στο Κολωνάκι

Τετάρτη, 16/6 στις 00:00





Ελληνική ταινία του Τζανή Αλιφέρη, με τους Γκέλυ Μαυ­ροπούλου, Μιχάλη Νικολινάκο, Ανδρέα Μπάρκουλη (1959). Όταν ο ζωγράφος Νάσος Καρνέζης βρίσκεται νε­κρός και η αστυνομία συλλαμβάνει τον χρηματιστή Φλω­ρά, ο Δημήτρης, γιος από τον πρώτο γάμο του, αποφασίζει να βρει τον πραγματικό δολοφόνο.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 17/6 στις 22:00





Η Αλεξία Κουλούρη συζητά με εκπροσώπους των κομμά­των για τη θέσπιση, το περιεχόμενο και τη διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 και τις ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομέ­νων προσωπικού χαρακτήρα.








Η Κραυγή

Παρασκευή, 18/6 στις 22:00







Ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι με τους: Στιβ Κό­χραν, Αλίντα Βάλι, Μπέτσι Μπλερ, Γκαμπριέλα Παλότα (Ιταλία, 1957). Ο Άλντο έχει παράνομο δεσμό εδώ και πολλά χρόνια με την Ίρμα. Όταν όμως εκείνη πληροφο­ρείται το θάνατο του συζύγου της στην Αυστραλία, διώ­χνει από κοντά της τον Άλντο για χάρη ενός άλλου άνδρα. Συντριμμένος, ο Άλντο περιπλανιέται στην κοι­λάδα του Πάδου, προσπαθώντας να βρει παρηγοριά σε τρεις άλλες γυναίκες.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 19/6 στις 18:00








Εκπομπή με την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώ­πινη μοίρα.










Βαν Γκογκ

Σάββατο, 19/6 στις 21:00








Ένα ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του κορυφαίου Ολλανδού ζωγρά­φου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που αντιπροσωπεύει μια θρυ­λική μορφή στην ιστορία της τέχνης, με τον περιπετειώ­δη βίο και το τραγικό τέλος του.










1945

Σάββατο, 19/6 στις 23:00








Ουγγρική ταινία, σε σκηνοθεσία του Φέρεντς Τόροκ με τους: Πέτερ Ρούντολφ, Μπενς Τάσναντι, Ντόρα Στα­ρένσκι (2017). Λίγο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου δύο Εβραίοι επιστρέφουν στο χωριό τους μαζί με τα λι­γοστά υπάρχοντά τους. Η άφιξή τους φέρνει αναστάτω­ση στους κατοίκους, οι οποίοι ετοιμάζονται να αντιμε­τωπίσουν πρόσωπα από το παρελθόν, αλλά και τις συνέ­πειες για τα όσα έπραξαν εις βάρος τους, κατά τη διάρ­κεια του πολέμου.










Η Αμερική του Όσκαρ

Κυριακή, 20/6 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Τόρφιν Ίβερσεν με τους: Όντιν Άικρε, Γιόργκεν Λανγκχέλε, Μαρί Μπλόκχους (Νορβηγία, 2017). Ο δεκάχρονος Όσκαρ έχει ένα όνειρο. Να τρέξει και να παίξει στα λιβάδια κάνοντας ιππασία μαζί με τη μητέρα του. Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές η μαμά του Όσκαρ του ανακοι­νώνει ότι  θα πάει στην Αμερική, ενώ ο ίδιος θα πρέπει να μείνει πίσω στη φάρμα με τον γκρινιάρη παππού του. Ευτυχώς όμως ο Όσκαρ θα γνωρίσει τον Λίβαϊ και το μικρό του άλογο. Θα στήσουν μαζί  ένα τρελό σχέδιο για να διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό με μια βάρκα, ώστε να βρουν τη μαμά του Όσκαρ.









Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035 


 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.